(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Coachingstraject Afscheidsfotografen

Grote stappen maken als afscheidsfotograaf? Lees dan zeker verder

Gwendolyn Pieters
 - 
januari 9 2021
 - 

Een lange tijd was ik al bezig met het coachen van andere fotografen in mijn specialisatie afscheidsfotografie. Heel leuk om te doen, maar wat ik zo enorm jammer vond, was dat na een dag intensief contact we beide ons eigen weg weer gingen en je ze niet kon helpen met alle uitdagingen die nog zouden volgen. Die frustratie zorgde voor een inspirerend plan, namelijk een langdurig Coachingstraject. Een traject waar ik niet alleen mijn kennis over afscheidsfotografie kon stoppen, maar ook mijn passie en kennis op het gebied van mindset, persoonlijke ontwikkelingen en alle stappen die er nodig zijn om een authentiek en succesvol bedrijf neer te zetten.

En afgelopen oktober was het zo ver. Een groep geweldig lieve en talentvolle en gedreven fotografen namen de sprong in het diepe en begonnen aan mijn "Deep Dive Traject". En wauw, wat een avontuur, wat is het gaaf en wat worden er enorme stappen gezet. Alle, maar dan ook echt alle stappen die nodig zijn om een goed lopend en passend bedrijf neer te zetten komt aan bod. We zijn nu halverwege het traject en er is al zoveel moois in de groep gebeurd, de fotografen hebben zichzelf beter leren kennen, waardoor ze keuzes maken in hun bedrijfsvoering die helemaal passend zijn. De eerste uitvaarten zijn gefotografeerd en de eerste succesvolle contacten binnen de branche zijn gelegd.

Deze januari gaat de tweede groep van start, en ik kan alleen maar zeggen dat dit tweede traject nog beter gaat worden! Zelf leer ik namelijk ook enorm veel van dit eerste traject, zo scherp ik het lesmateriaal nog verder aan, voeg ik elementen toe of pas ik werkvormen hier en daar aan. Zodat het nog waardevoller wordt dan het eerste traject. En die is al zo waardevol. Lees maar eens de enthousiaste reactie van de deelnemers hieronder. Of ben je eerder iemand die luistert, check dan DEZE PODCAST zeker.

Meer over het DEEP DIVE TRAJECT kun je HIER LEZEN. Let op! Nog maar beperkt plek dus twijfel niet te lang. Plan dus zeker je vrijblijvende kennismaking met mij in om al je vragen te stellen en te kijken of dit traject is wat jij nu nodig hebt.

Ik zet dolgraag de zes toppers die nu deelnemen graag in het zonnetje:
Renate Pit Afscheidsfotografie
Jasja de Wit Fotografie
Talitha Oosterom Fotografie
Diana Eissens
Anita Fotografie
Arianne Beks (Koeztr)

En nog iets wat ik je niet wil onthouden, als fotograaf is er de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor dit coachingstraject. Het is immer belangrijk om jezelf continu professioneel te blijven ontwikkelen voor je duurzame inzetbaarheid en verdienvermogen binnen de sector. Als jij investeert in je professionele ontwikkeling investeert Platform ACCT met je mee. Op hun site kun je op simpele wijze een aanvraag indienen tot medefinanciering van je ontwikkelplan. Ze noemen dat jouw PPO, Permanente Professionele Ontwikkeling. Platform ACCT stelt jouw ontwikkelbehoefte centraal, en werkt niet met vaste aanbieders van opleidingen, je kan zelf kiezen welke vorm van ontwikkelen het beste bij je past.Individueel of collectief, klassiek opleiden of een peer to peer traject? Jij kiest, Platform ACCT faciliteert. Heb jij interesse in dit Deep Dive Traject (of 1 van mijn andere opleidingen)? Dan kun je bij hen een subsidie aanvragen voor jouw deelname. Het grootste deel van het cursusgeld wordt dan door hen vergoed.Vraag HIER jouw PPO aan: https://werktuigppo.nl/ppo-aanvraag/

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 078
2020 10 Deep Dive Traject Live dag 036
Willemijn Leijnse, de expert die je op de eerste dag heel veel gaat leren over je persoonlijkheid

Begin dit jaar kwam ik als fotograaf in contact met afscheidsfotografie en ik heb dit gelijk als heel waardevol ervaren, waardoor ik mezelf hier graag verder in wilde verdiepen en ontwikkelen. Ik volgde Gwendolyn al een tijdje en heb haar intro afscheidsfotografie op Instagram gevolgd en toen haar aanbod voor het Deep Dive Traject voorbij kwam was ik gelijk enthousiast, niet een ééndaagse cursus maar een traject voor langere tijd. We hebben nu twee live-dagen gehad met een super fijne groep collega fotografen en wauw wat waren dit al waardevolle, leerzame en inspirerende dagen. Op de eerste live dag hebben we onder andere ons 12-weken plan gemaakt waar we allemaal mee aan de slag zijn. Ik ben tot nu toe wel zo blij met alle stappen die ik heb mogen zetten en er gaan er zeker ook nog veel meer volgen. Ook het onderlinge contact met de andere fotografen en Gwendolyn is heel waardevol. In een besloten Facebook groep helpen en inspireren we elkaar nog verder. Kortom ik ben super blij met dit Deep Dive Traject van Gwendolyn.

Anita Fotografie

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 017

Ik volg bij Gwendolyn traject tot de afscheidsfotograaf en vanuit Friesland rijdt ik naar Zeeland. Dat zegt denk ik al wat, ik ben overtuigd dat Gwendolyn één van de betere misschien wel de beste is in haar vak. Ik wil ontzettend graag van haar leren en ik leer ontzettend veel, over mezelf, over het bedrijf, over rouw, alle kanten van van het vak worden belicht en wordt je in meegenomen. Lijntjes zijn erg kort, WhatsApp bij nood, een zeer prettige facebookgroep met de andere dames die ook in het traject zitten, Skype sessies. Ja het is gewoon echt een heel compleet plaatje.

Renate Pit Afscheidsfotografie

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 030

Je bent als fotograaf jouw bedrijf. Dus het is belangrijk dat je aan persoonlijke ontwikkeling doet. Dit wordt al gelijk in de eerste bijeenkomst aan bod gebracht en leer je heel veel hierover, wie je bent, wat je uitdraagt, waar je wilt staan en dat trek je ook aan. Dat maakt jou uniek. Dat is zo'n openbaring en fijn om te weten ook. Verder is het het heerlijk om te sparren met je collega fotografen en elkaar te steunen in de hobbels en de drempels.

Arianne Beks (Koezter)

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 056

Ik had verschillende redenen om aan te haken. Eén daarvan was dat ik al 5 jaar het verlangen had om herinnerings- en afscheidsfotografie aan te gaan bieden. In al die jaren durfde ik niet toe te geven aan dat verlangen, ik zette telkens wel stappen dichterbij mijn doel maar durfde de sprong nooit te wagen. Na de Instagramcursus en de Masterclass was ik overtuigd. Ik was er klaar voor om samen met Gwendolyn en andere fotografen aan mijzelf en mijn bedrijf te gaan werken en mijn droom waar te maken. Het Deep Dive Traject heeft mij al zoveel inzichten gegeven in mijzelf als mens, als fotograaf en als ondernemer, dat ik nu stappen zet waar ik al jaren het lef niet voor had. Ik ben op weg naar een gezond bedrijf waarin ik met veel plezier werk en dat terwijl we nog maar een paar weken aan de slag zijn. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om mee te doen.

Jasja de Wit Fotografie

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 040

Op 29 oktober 2020 nam ik een duik in het Deep Dive Traject en begon mijn reis, samen met Gwendolyn als coach en 5 anderen lieve dames. Ik deel graag met jullie waarom ik deze duik heb genomen. In 2017 fotografeerde ik mijn eerste uitvaart en op dat moment realiseerde ik mij dat dit is wat ik wil doen, een tastbare herinnering creëren in de vorm van een puur beeldverhaal. In de jaren die volgde heb ik veel geleerd over het ondernemerschap, afscheidsfotografie en rouw. Naast mijn werk als personeelsadviseur haalde ik alleen niet het resultaat wat ik graag wenste omdat ik mijn tijd en aandacht moest opsplitsen. In 2020 nam ik daarom ook het besluit om na 13,5 jaar mijn baan op te zeggen en volledig voor mezelf te kiezen. Kort daarna kwam het traject van Gwendolyn op mijn pad en besloot ik deze duik te nemen. Ik werd getriggerd door de woorden "geen excuses meer willen" en "een knallend bedrijf willen neerzetten" en "mijn bedrijf naar een volgend niveau willen tillen 100% passend bij wie ik ben en welke klanten ik wil aantrekken". Vanaf het eerste moment voelde het al zo goed en nu we even op weg zijn voelt het alleen nog maar beter. Ik ben heel dankbaar dat ik deze duik mocht nemen. Gwendolyn neemt je mee in de wereld van afscheidsfotografie en persoonlijke ontwikkeling waarbij ze aan mijn zijde staat als coach en business buddy aanmoedigend om mijn persoonlijke ontwikkeling als afscheidsfotograaf te doorlopen, ik leer wie ik ben, en wat mijn krachten en kwaliteiten zijn. Wat een stappen zijn er al gezet! Niet alleen bij mij, maar ook bij de rest van de groep. Een kleine, fijne en veilig groep dames en een heel hoog energie gehalte waarbij we ook van elkaar heel veel leren. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik deze duik heb genomen en eigenlijk wil ik nog lang niet bovenkomen en vooral blijven rondzwemmen in deze mooie wereld van afscheidsfotografie, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

Talitha Oosterom Fotografie

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 033

Ik volgde Gwendolyn al een tijdje op Social Media en was al snel onder de indruk hoe zij vanuit haar eigen missie uitstraling weet te geven aan haar bedrijf en dat is niet iets wat je elke ondernemer ziet doen, het echt vertalen van je eigen missie en je innerlijke kracht in je bedrijf en je bedrijfsvoering. En omdat ik mijzelf graag als fotograaf verder wil specialiseren in herinnering- en afscheidsfotografie heb ik daarom in september 2020 haar Instagramcursus gevolgd en dit was zo inspirerend dat ik zeker wist dat ik van Gwendolyn nog wel eens heel veel zou kunnen leren en gelukkig was daar toen het Deep Dive Traject. In dit traject draait het er niet om hoe leg ik een uitvaart vast, hoe bepaal ik mijn tarieven, welke apparatuur heb ik minimaal nodig. Dit soort zaken komen echt wel aan bod, maar in dit traject draait het eigenlijk om JOU, als ondernemer, als fotograaf, als ouder, als partner, als collega, als broer/zus welke rol je ook hebt en hoe jij vanuit jouw kracht jouw bedrijf kunt opzetten of kunt voortzetten op zo'n manier dat jouw missie gaat stromen in alles wat jij doet. In dit traject wordt je dus terug gebracht naar het fundament van jouw bedrijf, jouw missie, jouw unieke talenten en dit kunt incorporeren en alles beter gaat stromen of in mijn geval überhaupt kan gaan stromen want ik wil nog gaan starten. Natuurlijk komen technische en zakelijke aspecten ook aan bod maar ja zeg nou zelf dat kan pas succesvol zijn als het fundament van je bedrijf klopt en daar draait het in dit traject om. De opbouw van het traject is daar dus ook helemaal op ingericht, we zijn namelijk eerst gestart met de Powertype Test waarmee we inzicht hebben gekregen in wat ons afzonderlijk uniek maakt en van daar uit zijn we aan de slag gegaan met mindset, ook een belangrijk onderdeel in dit traject en we werken nu heel hard aan de fundamenten van onze bedrijven waarin we alles stap voor stap aanpakken. De online Mastermind avonden en de besloten Facebook groep zijn hierbij bij uitstek enorm geschikt voor, het is een bron van inspiratie en motivatie. En Gwendolyn heeft de gave om op de juiste momenten te spiegelen en de juiste kritische vragen te stellen. De live dagen zijn intensieve dagen, maar ook echt hele fijne dagen, ruimte voor persoonlijke groei, ruimte om elkaar te inspireren, met elkaar kunnen sparren en elkaar te kunnen motiveren en dit is alles in een vertrouwelijke, warme en veilig setting en Gwendolyn heeft deze setting in aanloop naar het Deep Dive traject echt heel goed weten neer te zetten en dat is echt iets wat lang niet iedere coach of opleider kan. Momenteel zijn we nog niet op de helft van het traject, maar ik heb al zoveel geleerd, mijzelf, mijn unieke talenten, waar ik sta, waar ik heem wil met mijn bedrijf en welke routes ik allemaal kan volgen. Mijn bedrijf begint al zoveel meer kleur te krijgen, mijn kleur en dat voelt echt heel erg fijn. Bij de andere deelnemers zijn er ook al zoveel mooie en inspirerende grote stappen gezet en het is heerlijk om elkaar tijdens dit traject te mogen inspireren en te ondersteunen hierin. Dit Deep Dive Traject is niet voor jou als je een quick fix wilt hebben voor je bedrijf of snel up en running wilt zijn, maar als je goed gedreven bent om hard aan je fundament te gaan werken en jouw missie en kracht te vertalen naar jouw bedrijf binnen de afscheidsfotografie dan ben je bij Gwendolyn aan het juiste adres en ik raad dit Deep Dive Traject dan ook van harte aan.

Diana Eissens

2020 10 Deep Dive Traject Live dag 011

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram