(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl

Onderscheidend zijn als uitvaartondernemer

Als afscheidsfotograaf begrijp ik hoe belangrijk het is voor uitvaartondernemers om zichzelf onderscheidend neer te zetten. Het inzetten van een professionele fotograaf kan een enorme meerwaarde bieden in het rouwproces. Foto's hebben namelijk de kracht om gevoelens en herinneringen vast te leggen op een manier die woorden soms niet kunnen. Het inhuren van een afscheidsfotograaf is dus niet alleen een praktische keuze, maar ook een manier om een warm en persoonlijk afscheid te creëren waar nabestaanden troost uit kunnen putten.

“Onderscheid uzelf als uitvaartondernemer met de kracht van afscheidsfotografie - een waardevolle toevoeging die troost biedt en meerwaarde creëert.”

Belangrijke aspecten bij het inzetten van een fotograaf


Bij het inzetten van een afscheidsfotograaf is het essentieel om aandacht te besteden aan twee belangrijke aspecten. 

Ten eerste, zorg ervoor dat de fotograaf een gespecialiseerde achtergrond heeft in afscheidsfotografie en dit niet slechts als een bijzaak beschouwt. Het vereist een specifieke expertise om gevoelige momenten en emoties op respectvolle wijze vast te leggen. 

Ten tweede, is het van groot belang dat de fotograaf naadloos aansluit bij uw bedrijf en de manier waarop u nabestaanden begeleidt. De afscheidsfotograaf fungeert namelijk als een verlengstuk van uw onderneming en vertegenwoordigt uw waarden en werkwijze. Kies daarom voor een professional die niet alleen foto's maakt, maar tevens vertrouwd is met de gebruiken en omgang met rouw tijdens een uitvaart. Met een gespecialiseerde afscheidsfotograaf haalt u iemand in huis die meer meebrengt dan alleen een camera.

100% beschikbaarheidInmiddels werk ik samen met een team van professionele afscheidsfotografen, waarvan velen door mij persoonlijk zijn opgeleid. Hierdoor kan ik u altijd verzekeren van een uitstekende fotograaf, met een gegarandeerde beschikbaarheid van 100%. Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit in onze dienstverlening. Bovendien bestrijkt ons werkgebied heel Nederland en België, zodat wij u overal van dienst kunnen zijn. Met ons team van toegewijde afscheidsfotografen bent u verzekerd van een betrouwbare partner voor het vastleggen van waardevolle herinneringen. 

Deze prachtige foto met bellenblaas is gemaakt door mijn fantastische teamlid Andrea Labeur.

Voor de reportage

Een essentieel onderdeel van mijn werkwijze is,l indien ik zelf niet in de gelegenheid ben, het zorgvuldig matchen van de juiste fotograaf bij elke opdracht. Ik neem de tijd om wensen en verwachtingen te begrijpen, zodat ik de fotograaf kan selecteren die het beste past bij de specifieke situatie en familie. 

Voorbereiding op de dag gebeurt door middel van het doornemen van het draaiboek. Indien gewenst bespreek ik het draaiboek met u als uitvaartondernemer, zodat we alle belangrijke momenten en details kunnen afstemmen. Daarnaast kan ik ook een locatiebezoek plannen indien noodzakelijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles goed is voorbereid en dat de fotografie naadloos aansluit bij de specifieke uitvaart.

Op de dag van de uitvaart ben ik of mijn collega discreet aanwezig. We kunnen als geen ander respectvol en onopvallend te opereren, zodat ze de intieme momenten kunnen vastleggen zonder de plechtigheid te verstoren. We letten op de juiste momenten en zijn op de juiste plaats om de waardevolle herinneringen vast te leggen. U kunt erop vertrouwen dat de fotograaf zich professioneel gedraagt en het afscheid op gepaste wijze documenteert.

Na de reportage

Ik begrijp hoe belangrijk het is om snel over de foto's te kunnen beschikken. Binnen één week na de uitvaart lever ik een slideshow die een samenvatting biedt van de meest bijzondere momenten. De ervaring leert dat het heel fijn is om zo snel al iets tastbaars en liefdevols te hebben van het afscheid. Daarna lever ik binnen zes weken de volledige reportage, zorgvuldig bewerkt en klaar om gekoesterd te worden. 

Wat mijn reportages echt uniek maakt, is de extra stap die ik neem na het opleveren van de foto's. Samen met de nabestaanden ga ik aan de slag om een persoonlijk album te creëren. 

Ik begrijp dat het selecteren van foto's van deze emotionele momenten een uitdaging kan zijn, daarom bied ik mijn expertise en begeleiding om de juiste keuzes te maken. Met zorg en aandacht zorg ik ervoor dat het album precies het verhaal vertelt zoals de nabestaanden het willen herinneren. 

Of dit nu plaatsvindt in mijn kantoor in Vlissingen of op afstand, ik neem ruim de tijd om een album vorm te geven dat uniek, dierbaar en zeer persoonlijk is. Het resultaat is een tastbare en liefdevol album dat precies past bij de overledene en de nabestaanden.

Nog meer liefde

Als een creatieve duizendpoot vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn. Naast mijn afscheidsfotografie heb ik mezelf gespecialiseerd in het ingieten van rouwbloemen en het maken van assieraden. Deze exclusieve diensten bied ik alleen aan mijn nabestaanden aan. Mocht dit hen aanspreken, dan kan ik van de bloemen of het as iets tastbaars en exclusiefs creëren. Dit kan variëren van een prachtig ingegoten bloemenstuk tot een unieke assieraad. Op deze manier kunnen dierbare herinneringen op een bijzondere en persoonlijke manier worden vereeuwigd, waardoor nabestaanden een tastbare verbinding kunnen blijven voelen met hun geliefde.


Meer lezen

Goed geregeld

Als afscheidsfotograaf hecht ik veel waarde aan mijn professionaliteit en de kwaliteit van mijn dienstverlening. Daarom ben ik trots om te vermelden dat ik aangesloten ben bij de brancheorganisatie voor vakfotografen. Dankzij deze brancheorganisatie kan ik ook werken met algemene voorwaarden specifiek voor afscheidsfotografie, omdat het werk van een afscheidsfotograaf verschilt van reguliere fotografie. 

Uiteraard zijn mijn verzekeringen goed geregeld, ik heb een eigen aansprakelijkheid verzekerd maar ook die van mijn teamleden. Dit zorgt ervoor dat eventuele aansprakelijkheidskwesties geen onnodige problemen met zich meebrengen. Daarnaast heb ik ook een verzekering afgesloten voor WEGAV (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen voor Werkgevers). Met deze zorgvuldige verzekeringen waarborg ik mijn professionaliteit en bied ik u gemoedsrust bij het inhuren van mijn diensten.

Goed beeldmateriaal

Als ondernemer begrijp ik dat het belangrijk is om niet alleen waardevolle herinneringen voor nabestaanden vast te leggen, maar ook beeldmateriaal te creëren dat u kunt gebruiken voor uw eigen organisatie.

Ik ben ervaren in het maken van sfeervolle en professionele foto's die de essentie van uw uitvaartonderneming weerspiegelen. Of het nu gaat om het vastleggen van mooie momenten tijdens een ceremonie, het tonen van uw zorgzame begeleiding of goede portretfoto;s, ik ben de persoon die u kan helpen om uw bedrijf op een authentieke en betekenisvolle manier vast te leggen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw eigen visie en boodschap worden versterkt door middel van professioneel beeldmateriaal.

Wil je op een makkelijker manier afscheidsfotografie presenteren aan nabestaanden? Ik heb een prachtige folder die mijn werk en werkwijze prachtig laat zien.

Als u geïnteresseerd bent en meer wilt weten, kunt u eenvoudig het formulier hieronder invullen om deze folders aan te vragen.

Let's connect

Contactformulier

Gezien in

Met trots heb ik de Dutch Funeral Awards 2022 in ontvangst genomen.

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-rightarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram