GP1 3459 Verbeterd NR Gwendolyn Zeeland Afscheidsfotografie 1
2023 01 Afscheid Ruben 201 Verbeterd NR uitvaartfotografie afscheid zeeland brabant belgie
2023 02 Afscheid Lev 30 Verbeterd NR uitvaartfotografie afscheid zeeland brabant belgie
2020 09 Afscheid Lou 049 uitvaartfotografie afscheid zeeland brabant belgie
Afscheid Willem 35 uitvaartfotografie afscheid zeeland brabant belgie
G2S 6067 uitvaartfotografie afscheid zeeland brabant belgie
Uitvaartfotografie

Liefde voor altijd gekoesterd

Een tastbare herinnering

We hebben foto’s van de prille start en van verjaardagen, van feestelijke jubilea en van de bruiloft… Maar ook het einde van het leven is heel waardevol om op beeld vast te leggen. Omdat er juist bij een afscheid en uitvaart zoveel liefde zichtbaar is.

Als gespecialiseerd afscheidsfotograaf leg ik alle waardevolle momenten van een uitvaart vast. Twee handen die elkaar vinden, een liefdevolle blik, een traan, maar bovenal die glimlach om een prachtige anekdote.

Een dag vol emoties, bewaard in integere foto’s. Om herinneringen levend te houden en om
steun te bieden tijdens het rouwproces.

UITV Begrafenis fotografie Vlissingen afscheidsfotograaf 14
2023 01 Afscheid Ruben 175 Verbeterd NR Gwendolyn Zeeland stilgeboren

Liefdevolle beelden helpen

Vaak komt er pas na de uitvaart tijd om stil te staan bij het verlies. Als je eraan toe bent om terug te kijken, dan is het fijn dat er foto’s gemaakt zijn door een uitvaartfotograaf. Want rouw werkt voor iedereen anders. Kinderen hebben bijvoorbeeld specifieke vragen, of zijn soms nog te jong om echt te beseffen wat afscheid nemen is. Misschien is er een familielid met dementie? Een fotoalbum van de uitvaart helpt dan als er vragen komen. 

Het verlies een plek geven, op je eigen manier. Met foto’s van het persoonlijke, waardige afscheid dat jullie samen hebben gecreëerd.

 

"Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen, maar ga juist op zoek naar warmte. Een troostende hand, een warme aanraking of een liefdevolle blik"

G2S 6738 Gwendolyn Zeeland stilgeboren
GP1 4693 Gwendolyn Zeeland stilgeboren

Op de juiste momenten
op de juiste plek

Kiezen voor een afscheidsfotograaf betekent dat je het werk en de zorgen van het fotograferen overlaat aan een professional. Zodat alle aanwezigen er die dag echt bij kunnen zijn. En niet hoeven na te denken over deze extra verantwoordelijkheid.

Ik ben vanzelfsprekend discreet en respectvol aanwezig bij jullie afscheid en zal nooit storen met flitsen of geluid. Ik fungeer als extra set ogen, kijk met jullie mee. Zo onopvallend als mogelijk is, maar wel op de juiste momenten op de juiste plek.

Gezien in

logo linda nl
logo npo wit
logo jenz wit
logo telegraaf wit
logo pzc wit

Standaard inbegrepen

 • Persoonlijk gesprek bij je thuis of telefonisch
 • Afstemming met uitvaartbegeleider
 • Mijn professionaliteit, ervaring, intuïtie en integriteit
 • Professionele selectie en nabewerking foto’s
 • Een slideshow met muziek van de uitvaart opgeleverd binnen 1 week
 • Een persoonlijke en beschermde galerij om de foto’s te delen met dierbaren
 • Reiskosten zijn exclusief,  kosten 35 ct/km. 

Basis | €395

Geschikt voor

 • Aankomst rouwstoet en ceremonie OF
 • Ceremonie en indruk samenzijn nadien

Inclusief

 • Tot 1,5 uur fotografie
 • Harmonicaboekje met foto’s door mij geselecteerd

Compleet | €795

Geschikt voor

 • Sluiten kist, vertrek en aankomst rouwstoet op afscheidslocatie en ceremonie
 • Aankomst rouwstoet, ceremonie en indruk samenzijn nadien

Inclusief

 • Tot 3 uur fotografie
 • Luxe album 20×20 cm inclusief 10 spreads
 • Adviesgesprek waarin ik jullie help het voor jullie perfecte album samen te stellen en vorm te geven

De genoemde pakketten kunnen worden uitgebreid met extra uren fotografie voor €92,50 per half uur.

 

Wil je alleen fotografie zonder album? Het starttarief is €245,- voor het eerste uur, met een aanvullend tarief van €92,50 voor elk half uur extra.

 

Binnen sommige uitvaartverzekeringen is er een budget dat je vrij kunt besteden aan een fotoreportage door een afscheidsfotograaf. Je uitvaartverzorger kan je hierover informeren, of neem contact op met je verzekeraar voor meer details.

Ruim 8 jaar ervaring als afscheidsfotograaf

Binnen 1 week de eerste beelden

Integer en respectvol aanwezig

Hoogwaardige kwaliteit

Ruim 8 jaar ervaring als afscheidsfotograaf

2019 08 Afscheid Benjamin 021

Stilgeboorte - gratis reportage

Als je kindje overlijdt in je buik of vlak na de bevalling komt te overlijden staat je wereld op je kop. Verdriet en liefde gaan dan hand in hand. De liefde voor je kindje mag nooit verloren gaan en daar kunnen mooie beelden bij helpen.

Ik stel mijn tijd en expertise als fotograaf bij een stille geboorte of bij een vroeg overlijden vrijwillig beschikbaar, en verzorg een gratis fotoreportage van jullie kindje. Wil je meer werk bekijken of lezen hoe dat gaat? Klik dan even verder.

Team Pietersfotografie

Na jaren fotograferen en coachen heb ik inmiddels een fijn team van fotografen om mij heen verzameld. Mocht ik zelf niet beschikbaar zijn komt één van mijn teamleden fotograferen. De afhandeling van de reportage, de bewerking en het maken van het album blijft bij mij. Op deze manier kan ik garanderen dat de ik jullie het werk kan leveren zoals je op mijn site kunt zien. En kan ik ook zeggen dat ik 100% beschikbaarheid kan garanderen.

Angela Slingerland
Michella Kuijkhoven
Diana Eissens
Andrea Korstanje
Angela Slingerland

Angela Slingerland

Mijn naam is Angela Slingerland. En ik ben gespecialiseerd geboorte & documentaire fotograaf. Mijn kracht ligt in het vastleggen van de pure momenten en echte connecties.  Uitvaartfotografie draag ik een warm hart toe. Net zoals het begin van het leven, is het einde van het leven rauw en puur. Alle momenten gaan in een roes aan je voorbij. Fotografie van deze momenten zorgt ervoor dat de liefde voor elkaar, voor altijd vereeuwigd is.

Michella Kuijkhoven

Michella Kuijkhoven

Toen in 2013 een goede vriend van mij overleed, werd ik gevraagd zijn afscheid vast te leggen. Het zijn de moeilijkste én de meest waardevolle foto’s die ik ooit maakte. Waardevol voor de mensen om hem heen, voor wie de foto’s heel veel troost boden. En voor mij, omdat ik me die dag realiseerde dat afscheidsfotografie bij mij past.

Diana Eissens

Diana Eissens

Mijn naam is Diana Eissens. Als gespecialiseerd herinnerings- en afscheidsfotograaf ligt mijn expertise in het tastbaar maken van pure emoties en de connectie tussen mensen onderling. Als mens geloof ik dat liefde voortleeft, zelfs als een leven eindigt. Blijvend beeld maakt dit tastbaar en laat je niet vergeten.

Andrea Korstanje

Andrea Korstanje

Mijn naam is Andrea Korstanje, al geruime tijd ben ik actief als fotograaf. Waar in mijn eigen werk de focus ligt op bruiloften en gezinsreportages, heb ik in mijn samenwerking met Gwendolyn een ander prachtig deel van het vak mogen ontdekken, uitvaartfotografie.

Cursussen

Alles wat ik heb mogen leren, maakte mij meer krachtig als ondernemer en gelukkiger als mens. Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik een prachtig aanbod gecreëerd om jou als fotograaf verder te helpen. Van een opleiding tot afscheidsfotograaf tot een intensief coachingstraject.

Profielfoto Gwendolyn Pieters Zeeland

Over Gwendolyn Pieters

Gwendolyn heeft zich gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Ze legt liefdevolle herinneringen vast voor mensen en hun dierbaren op die momenten dat ze weten dat er een afscheid gaat naderen.

Daarnaast legt ze ook de uitvaart vast, zodat men op een later moment troost kan halen uit deze beelden. Op de dag van afscheid is er immers zoveel liefde aanwezig die men niet altijd kan voelen en zien op dat moment. Beelden kunnen daarbij helpen.

Opleiding
Gwendolyn heeft zelf, naast haar bestaande opleidingen, de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd om zo nóg beter de branche te begrijpen en de cursisten nog beter te kunnen informeren.

Credentials
Inmiddels heeft Gwendolyn 100+ uitvaarten vastgelegd en tientallen herinneringsreportages mogen maken. Aan ervaring geen gebrek dus.

Podcast
Om anderen te inspireren en de liefde voor dit vak te laten voelen is Gwendolyn haar eigen podcast gestart waarin ze vertelt over haar ervaringen als afscheidsfotograaf en ondernemer. Daarnaast interviewt ze ook andere mensen die in deze mooie branche werkzaam zijn!
GP1 4026

Gietharskunst van rouwboeket

Rouwbloemen, altijd indrukwekkend en vaak een belangrijk onderdeel van het afscheid. Hoe mooi zou het zijn om voor altijd een prachtige herinnering te hebben aan deze zorgvuldig gekozen bloemen?

Ik droog een selectie van jullie rouwbloemen waarna ik ze schik en ingiet in giethars. Volledig maatwerk en elke keer weer uniek.

Veel gestelde vragen

 • Nee! Althans als een fotograaf zich goed voorbereid en zich passend opstelt. Door mijn uitgebreide ervaring durf ik vol overtuiging te zeggen dat mijn aanwezigheid absoluut niet storend is. Zelf gebruik ik nooit de woorden onzichtbaar omdat ik natuurlijk wel aanwezig ben op soms hele intieme momenten. Omdat ik fotografeer vanuit mijn hart en op gevoel doe ik dit op een manier die passend en integer is. Gelukkig hoor ik achteraf altijd dat mijn aanwezigheid prettig was of dat ze mij zelfs niets eens opmerkte.

 • Ik ben enorm flexibel. Het komt met regelmaat voor dat men besluit de kistsluiting niet te willen vastleggen, maar dat last-minute deze wens toch ontstaat. Schroom dan niet en laat mij dit weten, ik gooi met liefde mijn agenda om. Op de dag van de uitvaart zelf is het in principe enkel van belang wanneer ik begin met fotograferen en op welke plek. De rest van de dag kun op je op de momenten zelf besluiten of mijn aanwezigheid wel of niet gewenst is, twijfelen mag dus altijd en tot het laatste moment. Ik weet als geen ander dat het soms lastig is om op voorhand alles te weten, daarom hecht ik er veel waarde aan dat jullie op de dag zelf vanuit je gevoel keuzes kunt maken.

 • Binnen een week ontvang je een slideshow met diverse beelden die een indruk geven van de reportage. Daarna ga ik alle beelden selecteren en bewerken. Die ontvang je uiterlijk binnen 6 weken maar de ervaring leert dat dit vele malen sneller is.

 • Absoluut niet! Alles wat je terugziet op mijn website is geplaatst met nadrukkelijke toestemming van mijn klanten. Dit omdat ze mega trots zijn op de foto’s, heel erg dankbaar zijn en andere mensen ook zulke prachtige foto’s gunnen. Want ja, het laten zien van mijn werk is natuurlijk de allerbeste reclame. Maar nogmaals, in eerste instantie zijn de foto’s voor jullie en bepalen jullie zelf wat er met de foto’s gebeurt.

“Ontzettend dankbaar dat we deze mooie foto’s hebben als herinneringen aan deze verdrietige dag.”

- Anoniem -

“Het geeft voldoening dat ik de reportage heb laten maken. Het is een aanrader en een mooie herinnering voor nu en altijd.”

- Cathrien Brasser -
“Ik had Gwendolyn Pieters, in eerste instantie benaderd voor een afscheids reportage, maar toestand van mijn vader ging helaas te snel achteruit en hebben toen de uitvaart en alles eromheen laten vastleggen. Je gevoel gaat 2 kanten op (doe ik er goed aan of niet). Maar ik kan namens de andere familie leden wel zeggen…. er spijt van krijgen doe je niet. Gwendolyn is zowel zichtbaar als...
- Carolien Brasser -

“Wat zijn we ondanks het verdriet en gemis van onze Ruben blij met de tastbare blijvende herinneringen die jij voor ons hebt vastgelegd. Jouw reportage en de manier waarop je dat hebt gedaan zijn perfect. Lieve Gwendolyn zoveel dank voor alle aandacht die je ons hebt gegeven. Jou talenten en hoe je deze gebruikt om mensen te steunen in hun rouwproces zijn zeer kostbaar

- Benjamin & Dorottya -
“Gwendolyn heeft eerder een newbornshoot bij ons gedaan en inmiddels hebben wij haar ‘helaas’ ook gevraagd voor een shoot vanwege ons stil geboren kindje. Tijdens ons afscheid heeft zij alles op zeer mooie indringende manier vast weten te leggen. Dit alles zonder op te vallen! Het heeft ons een zeer mooie herinnering gegeven waar wij nog vaak genoeg naar terug kijken. Het helpt ons...
- Nicky Boone -

“Prachtige foto’s waarop de liefde en de warmte goed te voelen is. Gwendolyn is absoluut niet zichtbaar tijdens de dag, terwijl ze (gezien de foto’s) waarschijnlijk pal voor mijn neus heeft gestaan!”

- Kim Baukema -
“We zijn heel dankbaar en blij met de foto’s die we hebben van zowel ons pasgeboren kindje als de foto’s van ons eerder overleden kindje. Jij en je collega zijn heel professioneel, bevlogen en creatief. Van ons eerste contact tot het ophalen van het prachtige album. Alles verliep fijn en zonder moeite. Ontzettend bedankt voor deze prachtige herinneringen! Je hebt het ontastbare tastbaar...
- Een troste moeder -
“Een deel van de familie vond het in eerste instantie een beetje apart om een fotograaf uit te nodigen. Er heerst toch nog een beetje taboe op de dood en het fotograferen van dit soort gelegenheden. Maar wat is iedereen blij dat we dit toch hebben gedaan! De foto’s en het album wat we erbij kregen geeft ons de gelegenheid om weer heel even terug te gaan naar die dag, die zo ontzettend...
- Marjolein Verbeek -
“Het overlijden van mijn man was heel plotseling. Voor mijn kinderen van 3 en 7 jaar wilde ik een herinnering op beeld, buiten de opnamen die er zijn. Foto’s zijn soms fijner om te bekijken dan bewegend beeld. Gwendolyn heeft heel discreet op de uitvaart zelf de beelden gemaakt en het album is ook heel persoonlijk geworden, en zij nam de tijd om het album samen te stellen met mij, waardoor...
- Debbie de Jongh-Eerkes -

“Gwendolyn stond op het allerlaatste moment gelijk voor ons klaar. Onze setting was zeker niet standaard en hierin zag ze precies wat er nodig was om het naar onze wensen vast te leggen. Discreet, onopvallend en de juiste momenten legt ze vast.”

- Tineke Verroen -

“De foto’s helpen om alles een plekje te geven.”

- Yvonne Olbertijn -
“Gwendolyn is nauwelijks zichtbaar aanwezig. Daardoor is zij in staat om ontzettend mooie momenten vast te leggen. Heel écht en heel puur. Ik vind het zó ontzettend knap dat zij – zonder ons te kennen – in staat is geweest om van de uitvaart, maar ook van bepaalde personen de essentie weer te geven in haar reportage. Bij het samenstellen van het fotoalbum bleken niet alleen haar...
- Nancy Von Harras -

“Ik ben zo mega blij dat ik op het laatste moment heb besloten om een fotograaf in te huren om het verhaal te vertellen van die dag, van het begin tot het einde. Zodat het verhaal verteld kan worden aan de kinderen. En dat heb je super goed gedaan. Je was op de afscheidsdienst ‘onzichtbaar’ wat erg fijn was. En toch prachtig mooie foto’s gemaakt.”

- Karin van Schooten -
“Ik ben met Gwendolyn in aanraking gekomen omdat ik op zoek was naar een uitvaartfotograaf en ik kan niet anders zeggen dan dat dit vanaf het eerste moment goed aanvoelde. Ze is rustig, helder in haar communicatie en enorm professioneel. Ze is geruisloos en anoniem aanwezig op de uitvaart en weet ondanks dat je bijna niet eens doorhebt dat ze er is alle belangrijke momenten vast te leggen als...
- Linsey Aandewiel -

“Ga door met wat je doet. Je geeft mensen zoveel steun, kracht om door te gaan met deze dierbare herinnering. Bedankt lieve Gwendolyn.”

- Jeannet van Dorst-Dooren -

“Gwendolyn heeft alles heel mooi en eerbiedig gedaan.”

- Janny van de Hof -

“De twijfels die wij hadden over het inschakelen van een uitvaartfotograaf heb je volledig weggenomen. We hadden je voor geen goud willen missen.”

- Amy Lalihatu -
“Vanuit Utrecht hebben wij met SENS uitvaarten in de zomer een uitvaart mogen begeleiden in Middelburg. Voor de fotografie hebben we Gwendolyn Pieters benaderd, nadat de familie een voorbeeldboek met foto’s van haar had gezien. Vanaf het eerste telefoontje was er een klik en konden we de voor de familie belangrijke momenten van die dag goed met haar doorspreken. Op de dag zelf was Gwendolyn...
- Simone Scholts, SENS Uitvaarten -
“Gwendolyn heeft de foto’s genomen op de afscheidsdag van mijn broer Bart Derks afgelopen zomer. Het is een prachtige reportage geworden waarin grote en kleine momenten werden vastgelegd. De aanwezigheid van Gwendolyn gaf me rust, ik wist dat ze op de goede momenten op de goede plek stond en had er alle vertrouwen in dat het een mooie beeldenserie zou worden. Dat werd het ook, de foto’s...
- Marieke Derks -

“Gwendolyn heeft een prachtige liefdevolle rapportage gemaakt van de uitvaart van mijn schoonvader.”

- Jantine Schrader-van Meel -

Portfolio

Let's connect

Lets connect form

Aangesloten bij