Podcast

Publicatie borstvoedingsfoto’s van mijn hand

BOVA cover - borstvoedingsfotografie

 

Zoals je ook in mijn “Wie ben ik” stukje kan lezen heb ik iets met borstvoeding. Ik geef zelf mijn jongste met veel plezier borstvoeding nadat mijn eerste poging bij mijn oudste helaas, mede vanwege slechte informatie en begeleiding, mislukte. Hier heb ik best veel verdriet van gehad maar gelukkig kreeg ik nog een kans en mede dankzij een goed netwerk is het deze keer wel gelukt. Ik heb onder andere veel gehad aan Borstvoedingsorganisatie La Leche Leaque (LLL). Dit is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.

Tijdens een fotografiecursus voor gevorderden van Mischa de Muynck kregen we de opdracht om een fotoshoot te doen voor een tijdschrift. We mochten zelf het onderwerp en het tijdschrift kiezen. Ik koos er toen voor om foto’s te maken voor een artikel die tot doel zou hebben om borstvoeding in het openbaar te normaliseren en te laten zien dat borstvoeding voor kleine kinderen logisch is maar ook voor dreumesen en peuters (WHO norm is 6 maanden exclusief borstvoeding en daarna tot minimaal 2 jaar borstvoeding aangevuld met bijvoeding). Onderstaande foto’s zijn het resultaat van die opdracht.

En hoe leuk is het dat twee van de foto’s inmiddels gepubliceerd zijn op de cover van een heus borstvoedingsmagazine, uitgegeven door de organisatie die me zo na bij het hart ligt! Ik ben best wel een beetje trots!

 

 borstvoedingsfotografie

 borstvoeding langste bank

Borstvoeding Elise

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding