Podcast

Wat een schatje!

Het wordt een beetje een traditie, in de eerste week van de nieuwe maand ontvang ik van Stichting Earlybirds een mail, of ik zin heb om op pad te gaan. Deze keer krijg ik een aanvraag voor een jongetje in Antwerpen, geboren met 34 weken met de naam Julien. Ik mail de moeder en al snel hebben we een afspraak gepland. Enkele dagen voordat ik op pad ga, krijg ik van een mede-vrijwilliger te horen, dat moeder Liesbeth zelf ook vrijwilliger was bij de stichting. Wat ontzettend leuk dat ik een collega mag verblijden met een reportage.

Ik vertrek maandag, nadat de kinderen naar school zijn, naar Antwerpen. Het verkeer lijkt enorm tegen te zitten dus ik laat Liesbeth weten dat ik iets verlaat ben. Gelukkig viel het enorm mee en was ik nog prima op tijd voor het badje. De zus van Liesbeth was ook aanwezig om te helpen, supergezellig! Julien is met 34 weken geboren met een prachtig gewicht en ziet er ook echt uit als een voldragen kindje. Medisch gezien zijn er dan ook geen zorgen, het is een kwestie van alle voedingen zelf binnen krijgen. Het is een ontzettend ontspannen shoot en ik geniet van het mannetje en het gezelschap. Lieve Liesbeth, veel geluk!

Liesbeth heeft ook een berichtje geschreven over haar ervaring:

“Na het verlies van 2 tweelingen in het midden van de zwangerschap de voorbije jaren , was dit voor ons een heel zware en emotionele zwangerschap. We leefden dag voor dag, en hoopten we de 24 wekengrens te halen, de grens van levensvatbaarheid. Elke week dat erbij kwam was een overwinning en werd thuis gevierd met taart. Elke week extra was een minder lang verblijf in het ziekenhuis.

Met 34 weken voelde ik me al een paar dagen onwel en werd ik ter observatie gehouden in het UZA . Dezelfde nacht nog braken de vliezen en werd Julien in allerijl met een keizersnede gehaald. Dat we 34 weken haalden , was voor ons een overwinning op zich. Met zijn 2,95kg woog hij ruim meer dan verwachting en hij doet het voor zijn jonge leeftijd erg goed. Na 2 dagen mocht hij al uit de couveuse naar een gewoon bedje , en hij drinkt helemaal zelf van de borst . Nu nog wat aansterken en dan hopelijk snel herenigd met mama, papa en grote zus Finne.
Graag wil ik stichting Earlybirds en fotografe Gwendolyn heel hard bedanken voor deze reportage. Ik was dan wel vrijwilliger bij jullie , om het aan de andere kant mee te maken is wel heel speciaal. De prachtige foto’s die je maakte van deze periode zullen voor altijd gekoesterd worden!”

Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK

 

Blog 1 Resize 31Blog 2 Resize 31Blog 3 Resize 31Blog 4 Resize 31Blog 5 Resize 30Blog 6 Resize 31Blog 7 Resize 30Blog 8 Resize 30Blog 9 Resize 29Blog 10 Resize 29

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding