(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Vrij werk PassieProject

Echt vakwerk, dat is duidelijk

Gwendolyn Pieters
 - 
augustus 9 2019
 - 

Elk jaar vind ik het belangrijk om ook een fotografie project te doen naast alle betaalde opdrachten. Gewoon iets fotograferen zonder druk en iets wat mij interesseert. Afgelopen jaar ben ik daarom bezig geweest met het fotograferen van (kleine) ondernemers in de uitvaartbranche. Niet perse uitvaartleiders maar juist al die andere die ook prachtige dingen doen in dit vak.

Zo ben ik bij Irene op bezoek geweest. Ons pad kruiste al jaren geleden toen ik een sieraad wilde met wat moedermelk erin, als aandenken aan mijn borstvoedingsperiode. Later heeft ze ook een sieraard gemaakt met een kindertekening van mijn oudste. Van beide kinderen heb ik nu een prachtig sieraad. Nu maakt ze ook prachtige sieraden waarin as verwerkt word. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien hoe dat ging. Ik reisde dus af naar haar atelier en mocht zien hoe ze dit deed. Prachtig! En ook heel fijn om even met elkaar te kletsen over het mooie werk dat wij beide mogen doen.

Om jullie te laten voelen en zien wat ik al weet over Irene heeft ze wat vragen voor mij beantwoord, lees en geniet mee! Lees vooral door tot het einde voor een mooie boodschap van Irene aan jullie.

Je kunt Irene haar werk bekijken op: Innerjewels en Mini-jewels.

Naam: Irene Schildkamp, getrouwd, 3 kinderen met 4 kleine-kids
Mantelzorger van moeder van 96 jaar en broer met autisme. Samen wonen we op het platteland in Twente met paarden, kippen en honden. 
Hobby’s; honden, aquarium, tuinieren, wandelen en lekker eten

Ik heb een creatief brein en werk altijd weer nieuwe ideeën uit. Met oog voor kwaliteit, detail en vorm wordt elk nieuw ontwerp tot in de details uitgewerkt. En ben vastberaden om voor elke nieuwe vraag een passende oplossing te bedenken.

Ik maak sieraden met een extra randje. Unieke sieraden die voor de klant belangrijk zijn en zullen blijven. Ik verwerk alles wat je maar kunt bedenken aan herinneringen in een passend sieraad. Een kindertekening, een laatste slokje melk, as van de overledenen, een stukje navelstreng of een vingerafdruk in bijvoorbeeld een trouwring of gedenksieraad.

Na het behalen van mijn diploma goudsmid heb ik besloten dat ik geen alledaagse sieraden wilde maken. Ik kan de klant goed lezen, ook al is het op afstand, en kan op die manier heel goed meevoelen in de wensen die de klant heeft wb het laten maken van een heel persoonlijk en uniek sieraad. Ook de edelstenen die iemand draagt mogen wat mij betreft een weloverwogen keus zijn. Waarom zou je zomaar iets dragen omdat het je wel aardig lijkt. Beter kun je volgens mij iets kiezen wat er werkelijk toe doet.

Mijn toekomstdroom is dat er meer en meer vingerafdruk- en assieraden worden gekozen om te bestellen. Met prachtige kleuren emaille waar de as in wordt verwerkt. Een fijn troostsieraad, dat men voor eeuwig met plezier kan blijven dragen en door kan geven aan de volgende generatie. 

Ik ben er enorm trot op dat ik nu een tweede bedrijf met heel bijzondere en unieke sieraden ben gestart. MiniJewels is in tegenstelling tot InnerJewels wat ingetogener, wat minimalistischer. Maar even uniek en bijzonder.

Elk bijzonder sieraad is indrukwekkend, iedere klant brengt zijn eigen verhaal mee. De verhalen waar je jezelf in herkent zijn dan die me langer bijblijven en waar ik de tranen van in de ogen kan krijgen. Mijn jongste zoon is een onverwachte nakomeling. Wel gewenst, niet gepland. Ik was er zo blij mee. Ik was net in verwachting toen bleek dat mijn vader ALS had. Hij is kort na de geboorte van mijn zoon gestorven. Mijn zoontje (toen nog) heeft me echt door die enorm moeilijke periode van mijn leven geholpen. Ik moest wel door, omwille van mijn baby… Dus als er moeders een sieraad met melk en as samen in een sieraad willen laten verwerken komt dat vol binnen. Nog steeds, zelfs na 25 jaar. Ik wilde dat ik toen kon wat ik nu kan, dan had ik ook voor mij een sieraad met melk en as samen in een sieraad verwerkt. Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen in mijn werk als ik een sieraad mag maken waar alle ups en downs van het leven in samen komen. 

Ik ben mijn goudsmid loopbaan na mijn dertigste gestart, daarvoor was ik in het onderwijs werkzaam. Het was echt leuk, voor de klas als juf, maar ik had altijd het gevoel dat ik iets anders moest doen. Een andere missie had in het leven. Ik ben een heel dankbaar mens dat ik de nooit aflatende steun in de rug kreeg van man, moeder en kinderen. Ik mocht doen waar mijn ware passie lag. Ik heb hard gewerkt om te kunnen bereiken waar ik nu sta, maar het was de reis dubbel en dik waard. Volg je hart, luister naar je hart en het komt goed.

G2S 7016
G2S 7017
G2S 7018
G1S 5681
G2S 7024
G2S 7021
G2S 7035
G2S 7038

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram