Podcast

Wat een prulletje

Het word bijna een vervelende opening van een blog bericht. Maar de ziekenhuizen zijn weer open, dus eindelijk mocht ik weer een keer op pad voor Stichting Earlybirds. Deze keer mocht ik een kleine dame en haar ouders ontmoeten in Terneuzen. Enkele weken te vroeg kwam ze ter wereld maar ze deed het vanaf het begin af aan goed en prachtig. In mijn bijzijn mocht ze voor de allereerste keer in bad!

Lieve ouders, heel veel geluk met elkaar en hopelijk snel naar huis!

De ouders hebben ook een berichtje geschreven over hun ervaring:

“Lieve Floor,

Een stukje geschreven gericht aan jou.

Tijdens de 28 weken echo zagen we bij jou een groei achterstand. Daarvoor was je al die tijd lekker aan het groeien, dus dat was even een spannend bericht. De groei opvolging werd nu overgedragen aan de gynaecologen in het ziekenhuis. Tijdens de controles werd een verhoogde druk in de navelstreng geconstateerd, maar verder deed je het prima. Je groeide nog steeds, je kreeg nog “voldoende” voeding en je had genoeg vruchtwater om te bewegen. 

We waren ongeveer 3 weken verder met 2 keer in de week een CTG en elke week een echo wanneer we op 2 maart het bericht kregen jou nog strikter op te volgen. 2 keer daags CTG. Dat hield een opname in het ziekenhuis in. We hadden rekening gehouden met dat je eerder geboren zou worden, maar hadden rond de 37 weken in ons hoofd. Op dat moment zat jij 31 weken in mijn buik en een opname.. Daar hadden wij niet over nagedacht en dat voelde allemaal nog veel te vroeg. Uiteindelijk hebben wij ons daar bij neergelegd. En maar goed ook! Want bij 33.3 weken besloot jij zelf dat het tijd was om buiten de buik verder te groeien. Binnen nog geen 4 uur nadat mijn vliezen spontaan waren gebroken hadden wij jou al in onze armen. Zo plots, zo snel en zo onwerkelijk waren wij dan toch écht jou ouders! 

Ik schrijf dit nu 2 dagen na de uitgerekende datum. Wij kunnen ons niks anders meer voorstellen dan dat wij jou al die tijd al bij ons hebben en zo blij zijn met jou vroege komst!”


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK


Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding