Podcast

Wereld Borstvoedingsweek – mijn avontuur

Deze week is het World Breastfeeding Week. Een week om stil te staan bij iets wat zo volkomen normaal zou moeten zijn, maar helaas toch nog niet altijd zo is. Borstvoeding. Wat mij betreft iets prachtigs, iets wat volkomen natuurlijk is en goed voor zowel baby als mama. Maar helaas nog niet altijd zo vanzelfsprekend. Ook een onderwerp wat vaak discussie oproept. Jammer want dat zou helemaal niet nodig hoeven zijn in mijn ogen. Ik snap volledig dat er bij dit onderwerp veel emoties komen kijken, wat nou als je borstvoeding had willen geven maar dat is niet gelukt. Dan kan het heel confronterend zijn om met succes verhalen geconfronteerd te worden.

Mijn eigen avontuur kent beide kanten van de medaille. Mijn oudste heeft ongeveer drie weken borstvoeding gehad. Ik dacht dat het wel vanzelf zou gaan, zoiets natuurlijks. Naïef maar ook door slechte begeleiding mislukte deze poging behoorlijk. Ik heb er veel verdriet van gehad maar ook zo ontzettend veel geleerd. Toen ik zwanger was van de tweede heb ik me veel beter voorbereid, was ik inmiddels omringd door veel (lang) voedende moeders en was ik ervan overtuigd dat ik veel minder snel van mijn stuk gebracht zou worden. Dit was gelukkig zo. Natuurlijk ging het met hobbels en bobbels want de eerste zes weken zijn pittig, je moet je baby nog leren kennen, het vraagt heel wat overgave want sommige dagen doe je niets anders dan voeden. Maar ben je die zes weken voorbij wordt het alleen maar makkelijker.

En deze week wordt mijn kleine man al weer twee jaar oud en genieten wij nog steeds van de borstvoeding. Niet meer zo vaak per dag, maar voor het slapen gaan en in de ochtend drinkt Novan nog bij mij. Ik ben geen wegzwijmelende moeder die in katzwijm valt als Novan bij me drinkt, ik vindt het vooral praktisch en echt even ons momentje. Ik ben blij dat ik hem dit kan geven. Al weet ik als geen ander dat het ook anders kan lopen.

Om mijn verhaal af te sluiten nog een foto die ik heb laten maken om te vieren dat we de zes maanden hadden gehaald en een paar foto’s die ik zelf heb gemaakt van dit prachtig fenomeen.

007-Gwendolyn bv

Collage borstvoeding

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding