Podcast

Een dag om terug te blikken

Vandaag, 17 November is het wereld prematuren dag. Een dag waarbij we stil staat bij prematuriteit, ouders in het zonnetje zetten en awareness creëren. 1 op de 10 kinderen wordt prematuur geboren en hoewel je meestal denkt, hier krijg ik gelukkig niet mee te maken. Kennen we denk ik allemaal wel iemand met een prematuur geboren kindje. Dagen, weken en soms zelfs vele maanden verblijven kindje(s) en gezinnen in het ziekenhuis. Een ziekenhuis soms kilometers van huis. Veel eerste mijlpalen zijn dan ook daar in het ziekenhuis. Geluksmomentjes maar ook angsten en zorgen. Een wankel evenwicht wat je zo vaak hoort met helaas soms ook een hele verdrietige afloop.

Ik ben dankbaar dat ik via Stichting Earlybirds een liefdevolle herinnering mag geven aan de ouders die geconfronteerd worden met een prematuur geboren kindje. Vandaag blik ik terug op alle bijzondere gezinnen die ik afgelopen jaar mocht ontmoeten vanuit Stichting Earlybirds.

Dankbaar dat ik van alle ouders de verhalen mocht delen op mijn blog. Dit is alles behalve een verplichting, maar natuurlijk wel ontzettend fijn en waardevol als het wel mag. Hierdoor kunnen we aandacht vragen voor ons werk, meer bekendheid genereren voor de stichting en eventueel donaties binnen halen. Zodat we dit prachtige werk kunnen blijven doen. Door op de foto te klikken van het kindje kom je op de blog terecht en kan je het verhaal lezen en meer foto’s bekijken.

 

 

 

Blog klein
December 2016 mocht ik Aron vastleggen in Dendermonde, een prachtig mannetje dat met 30-weken ter wereld kwam door vroegtijdig gebroken vliezen. Hun verhaal mocht ik delen en kan je hier lezen: BLOG ARON

 

Collage klein 1
In december mocht ik nog een keer op pad, deze keer voor een tweeling in Bravis Bergen op Zoom. Twee prachtige meiden en een prachtige mama.

 

Collage klein 1 1
En het kon niet op, ik mocht nog een keer op pad voor een tweeling, deze keer weer twee meisjes maar deze keer in het Universitair ziekenhuis in Antwerpen. De meisjes mochten lekker samen buidelen bij mama. Wat een liefde, het was zo’n hartverwarmende reportage.

 

Collageklein 2
In februari mocht ik eindelijk weer eens op pad in mijn eigen provincie en zelfs twee kindjes op 1 dag, dit keer mocht ik naar Zorgsaam in Terneuzen. Deze keer geen tweeling maar echt twee verschillende kindjes. Het eerste kindje was Dessel. Hij mocht even in pad en zijn grote zus hielp maar wat graag. En deze keer mocht ik ook weer het verhaal delen. Zo fijn, want op deze manier kunnen we aandacht vragen voor ons werk en krijgen we donaties binnen.

 

Collageklein 1 1
Het tweede kindje dat ik in Terneuzen mocht vastleggen was Luna. Ik mocht een fijn voedingsmoment met mama vastleggen. Wat een heerlijk poppetje.

 

Collage klein 2
Aanvragen komen bij mij op 1 of andere manier altijd in veelvoud. Ik mocht in februari nog een derde keer op pad. Deze keer naar het Bravis in Bergen op Zoom. Naar een prachtig mannetje dat de leuke naam Cas kreeg.

 

Collage klein 3
Toen was het even stil op het gebied van Earlybirds. Ik kreeg enkele maanden geen aanvraag door een klein communicatie dingetje. Gelukkig is dit opgelost en mocht ik in augustus naar het Bravis in Bergen op Zoom om kleine Puck vat te leggen. Wat een heerlijk meisje en superlieve ouders!

 

Collage Jens klein
En in september mocht ik mijn kleinste Earlybirds ooit vastleggen. Deze keer ook in een nieuw ziekenhuis voor mijn, Amphia in Breda. Geboren met slechts 1018 gram, maar hoe klein ook. Hij heeft zoveel glimlachjes gegeven tijdens de reportage. Hier ga je toch van glimlachen? De lieverd.

 

Collage klein 4
En in oktober weer op pad en deze keer naar Antwerpen. Hier ligt Boris, een prachtig mannetje dat al met 27 weken ter wereld kwam. Toen ik er was, was hij al weer 8 weken. Dat betekent ook al weer heel wat weken ziekenhuis voor de ouders. Met deze reportage hoop ik weer een klein lichtpuntje te hebben gegeven.

 

 


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK

 


 

 

En dan alle blogs nog even op een rijtje:

BLOG ARON

BLOG NORALYNN & NOAHLYNN

BLOG LOÏS & JUNE.

BLOG DESSEL

BLOG LUNA

BLOG CAS

BLOG PUCK

BLOG JENS

BLOG BORIS

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding