(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Earlybirds Reportage St. Jan Brugge

Zo klein, maar zo sterk

Gwendolyn Pieters
 - 
december 17 2017
 - 

Het is zoals altijd weer hollen of stilstaan voor Stichting Earlybirds. Op dit moment is het ontzettend druk in België of eigenlijk zijn er te weinig fotografen voor België. Dus in de afgelopen twee weken heb k drie kindjes behoorlijk buiten mijn regio mogen vastleggen. Van twee daarvan mag ik wat beelden delen en dit het eerste kindje dat ik mocht ontmoeten. Dit is Thibo, hij is geboren met 24 weken en 5 dagen en woog net iets meer dan 500 gram. Een extreem spannende tijd breekt aan voor de papa, mama en grote zus. Tot zelfs het moment dat er serieus rekening wordt gehouden met afscheid nemen. Gelukkig is Thibo een vechter en krabbelt er weer bovenop. Ik maak een lieve reportage waarbij Thibo vooral bij mama mocht liggen en grote zus hem vol bewondering bekijkt en zijn kleine handje vastpakt. Lieve Stefanie, Tom en Elena, dat Thibo maar mag blijf vechten en snel met jullie naar huis mag!

De ouders hebben ook een berichtje geschreven over hun ervaring:

"Mama had van in het begin al last van een hoge bloeddruk. De eerste 4 maanden lukte dat goed maar nadien begon het moeilijker te worden om stabiel te blijven. Ik haalde nooit de controles om de 4 weken en moest telkens de gynaecologen bellen of naar spoed gaan om opgevolgd te worden aan de monitor. Uiteindelijk op 25 september werd ik weer slecht en moest ik meteen ter controle naar het ziekenhuis in Tielt. Daar werd ik opgevolgd en hebben ze contact opgenomen met AZ Sint Jan in Brugge. Ik moest mij de dag erna om 10u aanmelden bij de MIC dienst, na controle en nazicht werd beslist om toch nog longrijping te geven maar uiteindelijk na nog geen 4uur erna werd besloten om Thibo via spoedsectio een kans te geven wegens dat ik weer een zwangerschapsvergiftiging had en Thibo kreeg ook niet meer genoeg bloed via de navelstreng. Zonder die beslissing ging onze kleine man een sterretje worden.
 
Het is reeds een zware en intense  periode geweest met momenten die niemand wil meemaken maar we mogen de hoop niet verliezen. Thibo weegt nu al 1kg 600 maar ondanks alles nog steeds wat moeite om zelf te ademen. Voorlopig is het nog even spannend maar we komen er wel.
 
Bedankt alvast voor de prachtige reportage door Gwendolyn we hebben er allen van genoten! Bedankt dat de stichting toch een lichtpuntje kon brengen in deze periode."
 

Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK

 

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram