(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Tijdelijk inclusief gratis Human Design sessie t.w.v. €199,-
OPLEIDING

Opleiding Afscheidsfotografie 

Dé opleiding afscheidsfotografie “Jump Start als afscheidsfotograaf”

In deze online opleiding deel ik je al mijn kennis en ervaring als afscheidsfotograaf (8+ jaren). Van de laatste levensfase tot uitvaartfotografie, van het vaststellen van je prijzen tot marketing en alles wat je nog maar meer kan bedenken.

In maar liefst 11 modules en 4 bonus modules kan je geheel op eigen tempo deze kennis tot je nemen. Daarnaast ontvang je ook nog enkele unieke downloads als bonus.

Tijdelijk krijg je bij aanschaf van de opleiding een gratis Human Design Coachingssessie t.w.v. €199,- gratis. In anderhalf uur neem ik je mee in de wonderlijke wereld van Human Design, ik geef je praktische handvaten om op de juiste manier keuzes te maken in je leven, inzicht hoe jouw energie werkt en door deze inzichten heb jij de tools in handen om vol joy door het leven te gaan.

Meld je direct aan
Ruim 7 uur video materiaal
Direct aan de slag
Ruim 8 jaar ervaring
in 1 cursus
Mega veel bonussen
Praktisch en hands on

Is deze cursus geschikt voor jou?

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Je wilt gaan starten als afscheidsfotograaf en je hebt geen idee hoe te beginnen?
 • Je bent nieuwsgierig naar afscheidsfotografie, maar je weet niet goed of het bij je past én of je het wel aankunt?
 • Je hebt al wel wat ervaring met afscheidsfotografie, maar je hebt het gevoel dat je nog onvoldoende bagage en ervaring hebt?

Ja? Dan is deze opleiding zeer zeker iets voor jou! 

Waarom nu instappen?

Afscheidsfotografie is een enorm groeiende niche.
Een niche die ook altijd doorgaat. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat opdrachten zomaar weg kunnen vallen door maatregelen, echter heb ik het afgelopen jaar gewoon door mogen fotograferen. Sterker nog… Ik had het drukker dan ooit.

Daarnaast wordt afscheidsfotografie steeds bekender en groeit de vraag naar goed opgeleide afscheidsfotografen.

Inhoud van deze cursus

In deze module vertel ik je wat meer over mijzelf, het ontstaan van mijn bedrijf, de ervaring die ik in de loop van de jaren het opgedaan en hoe afscheidsfotografie op mijn pad kwam. Ook vertel ik je over mijn missie.

Wat is afscheidsfotografie eigenlijk? Hoe kun je dit vormgeven en hoe geef ik dit vorm? Dit zijn de vragen waarop ik in deze module antwoord geef. Daarnaast vertel ik je ook waarom ik het doe en wat het van mij vraagt. Uiteraard zet ik je ook aan het denken, wat zijn jouw drijfveren?

We gaan de diepte in. We gaan het in deze module hebben over de laatste levensfase. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe kun je mensen in deze fase vastleggen? Ik vertel je uitgebreid welke manieren van fotograferen ik gebruik en waarom. Maar ik daag je ook uit om zelf na te denken wat bij jou past. Verder heb ik het over tegen welke blokkades kun je aanlopen, bij jezelf maar ook bij je klanten en nog belangrijker, hoe ga je met deze blokkades om. Natuurlijk laat ik ook de praktische kant niet onbelicht, locatie, duur van een reportage en dat soort zaken en neem ik je mee in mijn workflow.

In deze module leer je alles over de uitvaartbranche, met welke mensen werk je samen en in welke relaties staan ze tot je. Welke termen kun je tegen komen en wat betekenen die. Uiteraard ga ik uitgebreid in op allerlei rituelen die er mogelijk zijn en hoe je deze kunt fotograferen. Ik neem je mee hoe het algemene verloop van de week van het afscheid is maar ik vertel ook veel voorbeelden over alternatieve scenario’s.

Lezen is zo'n belangrijk onderdeel van mijn leven en wat mij betreft ook van het ondernemerschap en het vak als afscheidsfotograaf. Ik ben er van overtuigd dat het als ondernemer belangrijk is dat je je blijft ontwikkelen en dat je als afscheidsfotograaf op de hoogte bent van wat er speelt in de branche. Daarom deel ik enkele boekentips met je, waardoor je je vak als afscheidsfotograaf nog beter zult kunnen uitvoeren.

Na module 5 weet je alles over de uitvaartbranche maar dan ben je er nog niet. Hoe ga je nou die uitvaart vastleggen. Hoe wordt je geboekt? Hoe bereid je je optimaal voor? Welke apparatuur gebruik ik? Hoe maak ik een boeking definitief en zorg ik dat ik op de hoogte ben van alle details die ik moet weten? Hoe ga ik op de dag zelf aan de slag en wat doe je wel en wat doe je niet? Al deze vragen zullen beantwoord worden in deze module.

Een veel gehoorde vraag van mijn coachees is, hoe begin ik nou in deze branche? Hoe kom ik aan klanten? In deze module vertel ik je over diverse mogelijkheden hoe je voet aan de grond kunt krijgen, hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren en hoe je kunt gaan netwerken in de branche. Maar belangrijker nog, ik daag je uit om goed na te denken over je aanbod en niet lukraak met hagel te gaan schieten. Maar met een goed en degelijk plan de markt in te gaan. Last but nog least, we gaan het ook hebben over welke belemmerende overtuigingen je in je netwerk zult gaan tegen komen maar ook bij jezelf en hoe je deze kunt overkomen.

Ik heb een hele eigen visie op prijzen en het bepalen van je prijzen. Onbelangrijk is wat je collega's doen. Het is belangrijk dat je vanuit jezelf, met de juiste informatie en de juiste drijfveren je prijzen bepaalt. Dat je ze als het ware helemaal doorleeft en ze helemaal bij je passen. Vanuit dat startpunt zul jij met gemak je diensten kunnen presenteren en moeiteloos de juiste klanten aantrekken. In de module gaan we hierop in.

Mijn overtuiging, zonder goede marketing geen goed lopend bedrijf. Er zijn 1001 manieren om je bedrijf en je diensten te presenteren, van Social Media tot netwerken, van je website tot offline promotie. Alle mogelijkheden neem ik met je door zodat je aan het eind van deze module voor jezelf kunt bepalen met welke soorten marketing jij van start gaat.

Nadat je een reportage hebt gemaakt dan ben je nog niet klaar. Sterker nog, dan begint het werk eigenlijk pas, het selecteren, bewerken, het opleveren van het eindproduct. Hier komt enorm veel bij kijken, mogelijkheden voor software, albumleveranciers en galerijen. De keuze is reuze. Ik neem je mee in hoe ik na de reportage aan het werk ga, welke keuzes ik maak en waarom. Daarnaast zet ik je aan het werk, wat gaat jouw workflow worden?

Mijn absoluut favoriete onderdeel van het ondernemerschap is persoonlijke ontwikkeling en mindset. Een module hierover mocht dan ook niet ontbreken. Wat is nou een ondernemersmindset en hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen? En hoe deal je eigenlijk met "concurrentie"? Deze vragen worden in deze module beantwoord.

Ik zal liegen als ik zou zeggen dat alles vanaf het begin af aan vlekkeloos liep. Zeker niet! Sterker nog, er gaat met regelmaat nog wel iets mis. En heel eerlijk, daar zit ik ook niet mee. Want juist daarin zitten de lessen waardoor je gaat groeien, waardoor je je workflow aan gaat scherpen, andere keuzes gaat maken die beter bij je passen. De inzichten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan deel ik in deze module met je.

Er zijn omtrent afscheidsfotografie zoveel misvattingen in omloop, de meest hardnekkige en opzienbarende deel ik in deze module met je.

Sinds maart 2020 is ons leven anders dan anders. En deze veranderen zijn ook merkbaar tijdens uitvaarten, beperkingen die er zijn zoals minder mensen aanwezig, geen of beperkt horeca mogelijkheden, afstand tussen mensen. Al deze veranderingen zorgen er voor dat je als fotograaf ook andere uitdagingen hebt. In deze module laat ik aan de hand van heel veel beelden zien wat er veranderd is het afgelopen jaar, hoe de uitvaartbranche uitdagingen heeft opgepakt en uitvaarten anders is gaan vormgeven en hoe jij als fotograaf hier optimaal op kunt inspelen.

En nu? Je hebt mega veel kennis opgedaan in alle voorgaande modules. Ben je er klaar voor om de markt te gaan bestormen? Of zou je nog wel wat begeleidingen willen? Dat kan, en in welke vorm vertel ik je in deze module!

Wat maakt deze cursus uniek?

Naast dat ik alle kennis met je deel over mijn vak als afscheidsfotograaf én de uitvaartbranche, neem ik je ook mee langs alle onderdelen die van belang zijn om succesvol te zijn als ondernemer. Denk dan aan prijsbepaling, een optimale workflow, (online) marketing, maar vergeet ook mindset en persoonlijke ontwikkeling niet. 

 • Extreem veel waarde voor een lage prijs.
 • Ruim 7 uur aan videomateriaal dat je volledig op je eigen tempo en in je eigen tijd kunt volgen.
 • Deze cursus is zowel geschikt voor de beginnende fotograaf als voor de gevorderde fotograaf die deze niche wilt toevoegen aan zijn aanbod of zijn aanbod wilt wijzigen.
MELD JE DIRECT AAN

Je krijg bij deze cursus mega veel toffe bonussen gratis!

Maar liefst 4 bonus modules

 • My lessons learned
 • De grootste misvattingen
 • Uitvaarten in Covid-tijd
 • En nu?

Checklist voorbereiding

 • Vergeet nooit meer wat met deze handige printable

Workflow chart

 • Een superhandig schematisch overzicht van mijn workflow

Cheat Sheet

 • Mis nooit meer een moment door dit handige overzicht
MELD JE DIRECT AAN

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Je gaat alle ins- en outs leren over de laatste levensfase, de uitvaartbranche en het fotograferen tijdens uitvaarten. Je leert daarbij ook hoe je jouw bedrijf neer kunt zetten, zodat het bij je past en je moeiteloos klanten gaat aantrekken. 

Ook ga je leren:
 • Welke do’s en dont’s er zijn in deze niche.
 • Hoe je met plezier en een constante klantenstroom kunt ondernemen.
 • Hoe je authentiek kunt blijven en dicht bij jezelf in al je uitingen. 
 • Hoe je belemmerende overtuigingen kunt overwinnen

EN JA! DEZE INVESTERING GA JE DUBBEL EN DWARS TERUG VERDIENEN. 

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

 • Je weet alle praktische zaken van de afscheidsbranche. De uitvaartbranche heeft geen geheimen meer voor je. De diverse rollen, rituelen en termen ken je allemaal. 
 • Je stapt zelfverzekerd de deur uit om een uitvaart- of herinneringsreportage te maken.
 • Je weet meer over je belemmerende overtuigingen en hoe je deze overwint. 
 • Je kent de basis en weet hoe je een authentiek bedrijf én klantenreis neer kunt zetten.

Nu van €399,- voor €333,-

Wil jij ook aan de slag?
Meld je dan aan voor deze zeer complete opleiding.

MELD JE DIRECT AAN

Veel gestelde vragen

Na deze cursus heb je voldoende basis om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan! Uitgeleerd ben je niet, maar ja dat is niemand ooit toch? Zelf ontwikkel ik mij ook nog steeds verder door workshops en cursussen te volgen en coaches in de arm te nemen. Dus heb je het gevoel dat je toch nog meer nodig hebt, kijk dan zeker naar mijn overig aanbod. Ik help je met liefde nog verder op je pad als afscheidsfotograaf.

In de cursus zit ruim 7 uur aan video materiaal, daarnaast zitten er ook nog opdrachten bij. Maar het fijne is dat je het helemaal op je eigen tempo kan volgen, er is geen deadline! Neem je tijd en kijk alle filmpjes zo vaak als je wilt.

Absoluut, als creatief ondernemer kun je een aanvraag doen bij Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). Zij ondersteunen creatieve ondernemers in hun ontwikkeling. Veel van mijn cursisten hebben al een subsidie ontvangen, zo ook ikzelf voor de cursussen en coaches die ikzelf in de arm heb genomen.

Ik neem je mee in alle aspecten van Afscheidsfotografie. Echter ga ik niet al te diep in op de instellingen, kortom, ik ga er vanuit dat je kunt fotograferen en een basiskennis hebt van je camera.

Over Gwendolyn Pieters

Gwendolyn heeft zichzelf gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Ze legt liefdevolle herinneringen vast voor mensen en hun dierbaren op die momenten dat ze weten dat er een afscheid gaat naderen.

Daarnaast legt ze ook de uitvaart vast, op een liefdevolle en respectvolle manier, zodat men op een later moment troost kan halen uit deze beelden. Op de dag van afscheid is er immers zoveel liefde aanwezig die men niet altijd kan voelen en zien op dat moment. Daar kunnen beelden bij helpen.
Opleiding
Gwendolyn heeft zelf, naast haar bestaande opleidingen, de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd om zo nóg beter de branche te begrijpen en de cursisten nog beter te kunnen informeren.

Credentials
Inmiddels heeft Gwendolyn 100+ uitvaarten vastgelegd en tientallen herinneringsreportages mogen maken. Aan ervaring geen gebrek dus.
Human Design
Als Human Design Expert leert Gwendolyn hoe jij "ontworpen" bent en wat jouw unieke manier van door het leven bewegen is. Meer flow, fun and ease gegarandeerd.

Podcast
Om andere te inspireren en de liefde voor dit vak te laten voelen is Gwendolyn haar eigen podcast gestart waarin ze vertelt over haar ervaringen als afscheidsfotograaf en ondernemer. Daarnaast interviewt ze ook andere mensen die in deze mooie branche werkzaam zijn!

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-47 69 54 86
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.


Volg mij

heartcrossarrow-rightplus-circlearrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram