(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Earlybirds Reportage Terneuzen

Het koste even moeite maar toen was ik er dan toch

Gwendolyn Pieters
 - 
maart 12 2020
 - 

Het was al weer even geleden maar ik mocht weer eens op pad voor Stichting Earlybirds. Eigenlijk zou de reportage een paar dagen eerder zijn maar ik moest helaas afzeggen omdat we die dag afscheid namen van mijn schoonvader. Maar een paar dagen later was het zover, deze keer ging mijn weg er naar toe niet zo soepel. Er was blijkbaar een storing met de elektronische betaalmiddelen van de Rabobank waardoor in de tunnel niet kon betalen. Ik moest dus rechtsomkeert maken en thuis mijn passen halen. Het klinkt nu grappig, maar dat was het op dat moment echt niet. Iets met dat alle spanning van de weken ervoor eruit kwam.

Maar goed, eenmaal in het ziekenhuis trof ik een prachtig en lief gezin en een heel zoet mannetje! En wat doet hij het goed. Geboren met 32 weken en iets meer dan 1300 gram en tijdens de reportage werd hij gewogen en bleek dat hij de 2 kilo mijlpaal heeft gehaald. Wat bijzonder! Een ontzettend intensieve periode voor de ouders van Sev want als sinds de feestdagen ligt moeder in het ziekenhuis maar nu komt de dag dat ze met zijn drieën naar huis mogen toch echt dichtbij!

De ouders hebben ook een berichtje geschreven over hun ervaring:

"Tijdens de zwangerschap had ik regelmatig last van pijnlijke krampen, bandenpijn werd er gezegd en zo dachten wij dus dat het erbij hoorde. Totdat ik een dag na kerst langs ging voor een extra controle omdat ik het niet vertrouwde, ik was toen 25 weken zwanger. In het ziekenhuis zagen ze dat mijn baarmoederhals al verkort was en ik weeënactiviteit had en zo werd ik gelijk opgenomen met weeënremmers en longrijping. Na 2 dagen bleek mijn baarmoederhals nog korter en werd ik overgebracht naar het UZ Gent waar uiteindelijk alles weer rustig werd. Met 28 weken werd er aan gedacht om met platte rust weer richting huis te gaan, maar na weer wat onrust in de buik bleek na een check er toch weer weeënactiviteit te zijn, weer een kuur weeënremmers en longrijping en het werd gelukkig weer rustig. 4 weken later waarin alles stabiel bleef werd alles in gang gezet om naar huis te gaan, zo stond er al een ziekenhuisbed klaar in de woonkamer. Want vanaf 32 weken kan je bij ons in Terneuzen bevallen en wat wou ik graag nog even zwanger thuis zijn! Nog een keer een laatste check en ja hoor! Ontsluiting.. En daar werd toch nog in het UZ Gent de volgende dag met 32 weken 2 dagen  en 1350 gram onze zoon Sev geboren. Sev deed het gelijk goed en mocht daarom al na 5 dagen overgeplaatst worden naar Terneuzen waar hij samen met mama op de kamer kon slapen. Sev tikte op de dag van de foto shoot de 2 kilo aan en een dag later mocht zijn sonde er uit!

Wat zijn wij trots op jou lieve Sev!

Wat was het een fijne ervaring met Gwendolyn die als afsluiter van deze heftige tijd ons zo mooi heeft vastgelegd want 3 dagen later mochten wij naar huis met deze kanjer! "


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK


Blog klein 1

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram