Podcast

Een inspirerende, leerzame en emotionele dag

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik lid van het Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen. We hebben als collectief onder andere het doel om afscheidsfotografie meer bekendheid te geven onder de uitvaartprofessionals en om onze kennis up to date te houden. Vorige week maandag hebben we een thema-bijeenkomst gehouden waar beide doelen samen kwamen. De bijeenkomst ging over kinderuitvaarten, en hoe we als uitvaartprofessional optimaal hier een bijdrage aan kunnen leveren. De belangrijkste spreker was Peggy Hertog, zij heeft zich gespecialiseerd in kinderuitvaarten. Ze begon haar lezing met de zin: “Hoe verdrietig dat wij hier bij elkaar zijn”. Die zin was gelijk raak, want ja, het is onnatuurlijk en immens verdrietig dat er kinderen sterven.

Peggy vertelde bevlogen en passievol over haar werk en maakte zeer regelmatig de koppeling met afscheidsfotografie. Hoe belangrijk foto’s zijn van de laatste herinneringen die gemaakt worden. Het afscheid is onderdeel van het leven van het kindje en het is zo’n liefdevolle dag. Beelden daarvan zijn heel belangrijk, misschien wel van onschatbare waarde. Naast dat het leerzaam was, was het ook emotioneel. Ik was niet de enigste die tot tranen was geroerd.

Aansluitend gaf Nicole Dees nog een presentatie over haar onderzoek die zij heeft gedaan naar de aanwezigheid van kinderen op een uitvaart. Ook erg interessant en daarna sloten we de ochtend af met een rondleiding door het crematorium. Fijn om in alle rust eens rond te kunnen kijken en alle vragen te stellen.

We sloten de gezamenlijke ochtend af met een lunch en het was fijn om allerlei collega’s uit de uitvaartwereld te ontmoeten. Ik kijk terug op een succesvolle, leerzame, en inspirerende dag! We gaan al weer bezig om de volgende de organiseren op 4 juni!

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding