Podcast

Wat een ontlading

Een week voor 6 september wordt ik gebeld door een onbekend nummer. Het is Germaine, een moeder die op 6 september een geplande keizersnede gaat krijgen en graag wilt dat ik daar bij ben. Ik ben heel even overdonderd want het gebeurd niet zo vaak dat ik pas zo last-minute wordt ingevlogen voor een geboorte. Het blijkt dat het stel al eerder dit besproken had met het ziekenhuis, maar ze eerst officieel akkoord wilde hebben voordat ze contact zouden opnemen met een fotograaf. Nu hebben ze groen licht en daarom bellen ze mij. Mooi om te horen dat steeds meer ziekenhuizen inzien hoe belangrijk foto’s kunnen zijn voor ouders, en dat wij als fotografen dit mogen doen. Ik ben daar echt ontzettend dankbaar voor.

Door de reisafstand en het korte termijn dat de keizersnede plaats vindt, is het lastig om nog een kennismakingsgesprek te plannen. Daarom doen we dat direct telefonisch. Germaine en Martin verwachtte hun tweede kindje, het is allemaal erg spannend en emotioneel want hun eerste kindje is stil geboren met 28 weken. Deze zwangerschap loopt gelukkig voorspoedig alleen is de kleine in stuit gaan liggen, vandaar de geplande keizersnede.

We spreken af dat ik ze woensdag 6 september vroeg in het ziekenhuis zal ontmoeten. Het is vroeg dag, Germaine en Martin moesten zich melden om 7 uur in het ziekenhuis en ik zou er dan rond half 8 zijn. Dat betekende een vroege dag voor mij want ze gingen bevallen in het Bravis in Bergen op Zoom dus ik zat net iets na half zeven in de auto.

Ik ontmoet een lief maar ontzettend zenuwachtig stel, ze kijken ter afleiding een beetje tv want zo liggen wachten tot je meegenomen wordt is erg zenuwslopend. Ondertussen worden er nog enkele controles uitgevoerd en het wordt Germaine even te veel. Ze laat de tranen even de vrije loop. Ik kan me er iets bij voorstellen, zo dicht bij je kindje na alle spanning van de tweede zwangerschap. Ik denk dat als je ooit een kindje verloren bent tijdens een zwangerschap, de volgende zwangerschap nooit zonder zorgen is.

We kijken de tijd weg, Germaine krijgt haar operatiehemd aan en er worden alvast de kleertjes uitgezocht voor hun dochter. Ze heeft behoorlijk wat meegenomen dus uitzoek genoeg. En dan is het zo ver, stipt om 8.15 uur worden we opgehaald. Germaine gaat alvast mee naar de operatiekamer terwijl Martin en ik ons omkleden. Vervolgens komt de gynaecoloog ook Martin halen, het is allemaal zo spannend voor Germaine dat hij alvast mee mag terwijl de ruggeprik wordt gezet. Ik wacht samen met de verpleegkundige op de gang tot we naar binnen worden geroepen. Ook ik voel de spanning nu.

Dan worden ook wij naar binnengeroepen, ik vind het altijd indrukwekkend te zien hoe het er aan toe gaat in de operatiekamer, het is echt een geoliede machine, echt prachtig om te zien. Na alle voorbereidingen gaat alles ook ontzettend snel. Ik zorg er dus voor dat mijn camera’s goed zijn ingesteld op het felle licht dat op de buik gaat schijnen. Ik hou nauwlettend in de gaten waar ze zijn in de operatie want zodra de buik open is, wordt het kindje heel snel geboren. Germaine heeft het op dat moment erg pittig, ze zegt pijn te hebben maar het blijkt dat dit door alle spanning komt. De realisatie dat haar dochter er bijna is, wordt haar even teveel. Ze krijgt een beetje lachgas om het wat dragelijker te maken. En dan gaat het snel, er wordt een prachtig meisje geboren, ze wordt even omhoog gehouden zodat mama en papa haar kunnen bewonderen. Daarna wordt ze gelijk even nagekeken door de kinderarts, dat gebeurt vlakbij papa en mama dus ze kunnen meekijken naar hun mooie, gezonde dochter. Ze krijgt de naam Faym.

Als snel mag Martin zijn dochter meenemen naar Germaine, en uiteraard wordt de kleine vervolgens warm bij mama gelegd. Germaine haar bloedruk zakt best wel wat en daarom moet ze nadat haar buik is dicht gemaakt even mee naar de uitslaapkamer, Martin, de verpleegkundige en ik vergezellen haar. Faym ligt druk te happen dus de gordijnen worden dichtgedaan en Faym mag haar eerste pogingen aan de borst doen en dat doet ze niet onverdienstelijk. Op het moment dat Germaine haar bloeddruk stabiel is mogen we fijn terug naar de kraamkamers, hier kunnen Martin en Germaine in alle rust hun dochter bewonderen. Er wordt alvast wat telefoontjes gepleegd naar familieleden. Faym drinkt nog een paar keer aan de borst en verder is het gewoon genieten. Lekker Faym bij mama en bewonderen maar.

Dan is het tijd voor mij om te gaan en om dit gezin in alle rust aan elkaar te laten wennen. Lieve Germaine en Martin, bedankt dat ik bij dit prachtige moment mocht zijn. Geniet van elkaar!

 

 

 

Blog 1 Resize 3 13

Blog 2 Resize 3 13

Blog 3 Resize 3 13

Blog 4 Resize 3 13

Blog 5 Resize 3 11

Blog 6 Resize 3 12

Blog 7 Resize 3 12

Blog 8 Resize 3 10

 

Blog 10 Resize 2 11

Blog 11 Resize 2 10

 

Blog 13 Resize 2 5

Blog 14 Resize 2 4

Blog 15 Resize 2 3

Blog 16 Resize 2 2

Blog 17 Resize 2 3

Blog 18 Resize 2 2

Blog 19 Resize 2 1

Blog 20 Resize 2 2

Blog 21 Resize 2 2

Blog 22 Resize 2 2

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding