Podcast

Doelen 2018

Allereerst wil ik jullie allemaal een waanzinnig goed nieuw jaar wensen! Dat al jullie doelen maar bereikt mogen worden, in goede gezondheid en met veel liefde om je heen!

Goede voornemens, doelen stellen. Het hoort allemaal bij deze tijd van het jaar. Marketing-technisch zou het ook erg goed zijn om je doelen te concretiseren. Blijkbaar vergroot dat de kans op succes. Terugkijkend op mijn doelen van vorig jaar kan ik alleen maar beamen dat dat redelijk klopt. De doelen die ik mijzelf vorig jaar heb gesteld heb ik op wat kleine dingen na allemaal gehaald! Of waren mijn doelstellingen dan te laag? Geen idee, dat maakt niet uit. Ik kijk met een super goed gevoel terug op het afgelopen jaar, het was mijn eerste jaar volledig als zelfstandig ondernemer en ik heb echt van elke seconde genoten. Wat heb ik prachtige mensen ontmoet, waardevolle reportages mogen maken en veel geleerd. Ik kijk uit naar dit jaar, met hopelijk nog meer groei!

Maar goed terugkijkend had ik de volgende doelstellingen die ik heb kunnen afstrepen:

 • Portfolio opbouwen afscheidsfotografie
 • Besluiten of ik een aparte website maak voor afscheidsfotografie of integreer in mijn huidige website
 • Dit dan ook realiseren
 • Workshop flitsen
 • Zwangerschapsreportages a la DITL maken en toevoegen aan aanbod
 • Mijn brochures afronden
 • Goodie-bag of welkomstpakket ontwikkelen voor mijn geboortefotografie-klanten
 • IPS meer ontwikkelen
 • Workshop nabewerking volgen
 • Dit jaar toch minimaal net zoveel geboortes vastleggen als vorig jaar
 • Mijn eerste keizersnede vastleggen
 • 2 afscheidsreportages per maand
 • De rest aanvullen met overige reportages

En wat niet gelukt is:

 • Ontwikkelen abonnementsvorm DITL/First year
 • Mijn uitrusting uitbreiden met een 35mm lens en een 70-200 lens

Maar dat dit niet gelukt is zijn eigenlijk meer bewuste keuzes. Ik heb mijn geld dit jaar anders geïnvesteerd aan dingen die op dat moment meer prioriteit hadden. En wat betreft het ontwikkelend van een abonnementsvorm heb ik second thoughts gekregen en besloten vooralsnog niet in actie om te zetten.

En dan 2018! Dit zal vooral in het teken staan van mijn omzet verhogen naar een niveau dat het wellicht niet nodig is om naast mijn bedrijf te werken, dat is toch echt wel de droom! Verder wil ik dolgraag een mentoringtraject doen dit jaar. Ik heb de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd in veel cursussen en uit elke pik je wel iets op. Maar veel is ook herhaling of net niet voor jou van toepassing. Met een mentor-traject draait alles om jou en je eigen leerdoelen. De leercurve is denk ik daardoor vele malen hoger. Maar nu nog alleen bedenken bij wie ik dat ga doen. De volgende grote aanschaf is dan toch echt wel de 70-200 lens en daarna een 35mm. Verder wil ik verder professionaliseren, in mijn https://pietersfotografie.nl/wp-content/uploads/2022/10/image-landscape-1.pngistratie en workflow. Vooral achter de schermen dus.

Wat betreft de reportages is het mijn doel om minimaal 2 maar het liefst 5 uitvaarten per maand te fotograferen. Het zou geweldig zijn als uitvaartleiders standaard de mogelijkheid tot fotografie gaan bespreken met nabestaanden. Ik krijg veel te vaak te horen dat men helemaal niet op de hoogte was van deze mogelijkheid, en dat is zo zonde. Ik wil absoluut geboortes blijven doen, maar niet meer dan 1-2 per maand. Het is gewoon best pittig te combineren met een jong gezin en het legt zoveel druk op ons dat ik echt aan banden moet gaan leggen. Maar het is te mooi om mee te stoppen dus dan maar zo! Verder wil ik ook echt meer en meer reportages gaan verzorgen voor mensen en gezinnen waarvan 1 van de familieleden in de laatste fase van hun leven zitten. Mooie herinneringen maken en vastleggen, zodat de nabestaanden vol liefde daar naar terug kunnen kijken. Deze tak van fotografie is nog lastiger om op te starten merk ik dan uitvaartfotografie. Ik ben dus druk bezig om te bedenken hoe ik hier meer bekendheid aan kan geven. Dus heb je ideeën, dan hoor ik ze graag!

Ik ben ook druk aan het nadenken over een persoonlijk project. Naast mijn betaalde opdrachten vindt ik het enorm belangrijk om mijn creativiteit te blijven aanwakkeren. Hoe en wat dat gaat worden, daar ben ik nog niet helemaal uit maar dat komt helemaal goed. Ik heb in ieder geval genoeg ideeën. Nu nog kiezen.

En last but not least. Mijn gezin en doelstellingen buitenom fotografie en ondernemerschap. We hebben vorig jaar een caravan gekocht, eind van het seizoen. Dit jaar staat in het teken van het pimpen van onze caravan en hopelijk heel wat mooie reizen. Als alles meezit gaan we in ieder geval naar Toscane! Novan wordt vier dit jaar dus onze jongste kind gaat naar school. Een moment waar ik nu nog als een berg tegen op zie, ik moet er echt nog niet aan denken. En verder? Vooral genieten van elkaar en alle dingen op ons pad komen!

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding