Podcast

Voor altijd erbij – Schaduwfoto Vlissingen

2023 10 Dorien Sjaak gezin 2

Wat een lol

Dorien en ik kennen elkaar al een tijdje. Als uitvaartondernemer in mijn regio komen we elkaar geregeld tegen. Verder is ze ook nog eens de partner van mijn collega van het crematorium. Als fotograaf heb ik ook de bedrijfsfoto’s van haar onderneming mogen verzorgen (Blom & de Ridder Uitvaartverzorging).

Toen ze las dat ik een samenwerking heb met Dasja van Schaduwfoto, nam ze contact met mij op. Ze wilde heel graag een foto met haar vier kinderen, dus inclusief Teun die 9 jaar geleden stil geboren werd. Dus wij naar het strand en maakte ik een foto van haar gezin en enkele foto’s waar Teun bijgetekend zou worden door Dasja. Het was een gezellige boel en zelfs haar puberzoon vond het leuk om op de foto te gaan.

Dorien schreef zelf over haar ervaring en haar woorden deel ik graag met jullie.

Dorien haar woorden

“Voor mijn werk als uitvaartverzorger houd ik mezelf graag op de hoogte van alle mogelijkheden om te herinneren en herdenken.

Zo had ik al een poosje geleden iets voorbij zien komen van Schaduwfoto, maar op dat moment heb ik er niets mee gedaan. Tot ik op de Instagram pagina van Gwendolyn zag dat zij ook foto’s maakt waar een Schaduw ingetekend kan worden. Aangezien ik via mijn werk Gwendolyn ken voelde dit wel vertrouwd en leek me dit de kans om zo’n mooie foto van mijn gezin te laten maken.

Schaduwfoto Dorien 012 vooropenbaargebruik

We hebben een heerlijke middag op het strand gehad en zelfs mijn super puber heeft ze heel mooi op de foto kunnen zetten.

De sfeer die de foto’s laten stralen, het plezier wat we hebben, is ook in de Schaduw heel mooi terug te zien. Teun* is tijdens de zwangerschap overleden maar in mijn hart altijd met ons meegegroeid.

Het is nu bijna 9 jaar geleden dat hij werd geboren en ik heb met dit verdriet leren leven, we hebben het heel fijn nu. Voor mij was het dan ook belangrijk om een foto van mijn complete gezin te hebben waarop het kindje wat altijd gemist zal worden zichtbaar is, maar ook hoe fijn we het hebben. Hierin hebben Gwendolyn en Dasja elkaar heel goed gevonden.”

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding