"Gwendolyn weet vanuit allerlei invalshoeken mooie plaatjes te schieten...terwijl je amper merkt dat ze er is. Dat houdt t allemaal heel natuurlijk en ongedwongen. Het eindresultaat is ook tot in de puntjes afgewerkt. Echt heel fijn! Dank je wel Gwendolyn"
"Gwendolyn heeft onze familie in een day in the life reportage prachtig vastgelegd. We hebben een heerlijke ochtend gehad en zij heeft zonder dat wij het door hadden veel vrolijke, liefdevolle en realistische foto's gemaakt!"
De meest ideale situatie is als ik na de uitvaart (indien ik deze fotografeer) zelf enkele bloemen kan selecteren om mee te nemen en te drogen. In het geval dat ik niet bij de uitvaart ben dan is het fijn als ik zo snel mogelijk na de uitvaart de bloemen ontvang. Je mag deze langs komen brengen of opsturen. Waarbij je met de eerste optie natuurlijk het minste risico loopt.
Dan ga ik met het droogproces starten. Op een professionele manier wordt het vocht onttrokken uit de bloemen. Dit droogproces duurt gemiddeld drie weken. Als de bloemen volledig gedroogd zijn start ik met het ontwerp. Van te voren spreken we door welke bloemen in het stuk moeten komen en voor de rest schik ik de bloemen op gevoel zoals ze het beste tot hun recht komen. Uiteraard rekening houdend met jullie wensen die we van te voren hebben doorgesproken.
Hierna begint het proces van gieten. Dit gebeurd laagje voor laagje en neemt dus enkele dagen in beslag. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard ik de bloemgieting uit de mal en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 8-12 weken.
Dit kan absoluut en doe ik met regelmaat. Al moet ik er wel bij zeggen dat mijn fotografie klanten voor gaan. Ik heb slechts beperkt plek in mijn atelier en tijd in mijn agenda. Het zou in theorie voor kunnen komen dat ik vol zit. Gelukkig heb ik tot op heden geen nee hoeven te verkopen. Neem gewoon even contact met mij op als je interesse hebt en dan kijk ik of er ruimte is en wat de doorlooptijd geschat zal zijn.
Nee, 90% van alle bloemen zijn te dorgen, maar niet allemaal. Het wordt lastig wanneer de bloem veel vocht bevat, denk hierbij aan tropische bloemen. Bloemen zoals bijvoorbeeld de paradijsvogel, lelies, bepaalde soorten orchideeën, besjes en vetplanten kan ik niet drogen en hierdoor ook niet gebruiken in de preparatie.
Je kunt ze het beste (op water) op een koele plaats bewaren. Hier knappen ze het meeste van op, denk hierbij aan de koelkast of een andere koele ruimte.
Nee hoor, dit begrijpen ik heel goed. Ik denk graag met je mee. Als je de bloemen komt afleveren dan zal ik de verschillende mallen laten zien, of als ik de bloemen mee heb genomen na de uitvaart dan spreken we een later moment af om naar de mallen te kijken.
Ik droog de bloemen op professionele wijze waardoor zoveel mogelijk van de originele vorm, textuur en kleur van de bloemen behouden blijft.. Wel worden rode/paarse bloemen vaak een stuk donkerder. Dit komt omdat het vocht uit de bloem onttrokken wordt. Het vocht zorgt namelijk voor de ‘felle’ rode/paarse kleur. Ook witte bloemen kunnen iets geler worden. Voor de rest hangt dit af van de kwaliteit van de bloem, het aanwezige kleurpigment en de soort bloem. Ik kan geen garanties geven op voorhand.
Ik gebruik epoxy van de hoogste kwaliteit. De epoxy bevat UV-stabilisatoren die de vergeling van de hars tegengaan. Als je je bloemstuk echter op een plek met direct of indirect zonlicht bewaart, zal je blok sneller vergelen. Bewaar je preparatie hierom nooit in de zon of in fel daglicht. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Hier wordt geen garantie op gegeven
Ja zeker! Het maakt niet uit of ze een maand of tien jaar oud zijn, zolang je ze nog steeds mooi vindt zoals ze eruit zien, kan ik ermee werken.
Doordat de bloem gedroogd wordt kan het ervoor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem. De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden. De gietingen zijn in meerdere lagen gegoten, hierdoor zie je altijd gietlijnen in de preparaties. Er zullen in een preparatie altijd luchtbellen te zien zijn, ondanks dat we de epoxy luchtvrij mengen en gieten.