GP1 9189
GP1 4779
GP1 4766
GP1 4807 2
GP1 1900
GP1 9185
GP1 4763
GP1 1895
GP1 9184
GP1 4021
GP1 4761
UNIEK PRODUCT

Gietharskunst

Ik vind het enorm mooi om naast een tastbare herinnering in de vorm van fotografie nog meer tastbare herinneringen te geven aan een afscheid of een geliefde. Daarom ben ik mij gaan bekwamen in de gietharskunst. 

Er zijn twee mogelijkheden, allereerst het ingieten van rouwbloemen. Bloemen op een uitvaart geven altijd veel warmte en troost en zijn erg indrukwekkend. Hoe mooi zou het zijn om voor altijd een prachtige herinnering te hebben aan deze zorgvuldig gekozen bloemen.

Ik droog een selectie van jullie rouwbloemen op een professionele manier waarna ik ze schik en ingiet in giethars. Volledig maatwerk en elke keer weer uniek.

Daarnaast verwerk ik as in assierraden, volledig op maat en naar wens.

GP1 9184
GP1 4763

Bloemgieting proces​

Uiteraard spreken we van te voren de wensen door, wie willen er allemaal een ornament, hoe groot en van welke stukken mogen er bloemen gebruikt worden. Ook leg ik uit welke bloemen wel en niet geschikt zijn voor deze behandeling.

Als ik zelf aanwezig ben bij de uitvaart zal ik de gewenste bloemen selecteren en meenemen. Daarna ga ik ze drogen, dit doe ik op een manier dat de vorm en kleur behouden blijft.

Als de bloemen gedroogd zijn (na ongeveer 3 weken) ga ik laag voor laag de bloemen ingieten en werk ik het ornament af door te schuren en te polijsten.

Hoe mooi is het als de zorgvuldig en met liefde uitgekozen bloemen voor altijd bewaard blijven?

Mogelijkheden bloemgieting

Elk stuk dat ik creëer is uniek en volledig maatwerk. Ik besprek jullie wensen en op basis van jullie wensen doe ik een voorstel. Ik heb mallen van diverse groottes en vormen. Het is zelfs mogelijk om as te verwerken in de gieting mocht dat een wens zijn.

 

Hart klein (14 x 15 x 5 cm)
Hexagon klein (18,5 x 16,5 x 5 cm)
Vierkant (15 x 15 x 5 cm)
Deze drie geven ruimte voor ongeveer 3 grote bloemen (roos/gerbera etc.) en enkele kleine. Kosten €195,-

 

Hart groot (25 x 21 x 5 cm)
Hexagon groot (26 x 23 x 5 cm)
Beide geven ruimte voor een ruime selectie van bloemen. Kosten €275,-

 

Bol diameter 6 of 7 cm (één kleine roos) €75,-
Bol diameter 10 cm (één grote roos) €125,-
Hart dat past in handpalm (3 kleine roosjes) €75,-

GP1 9185
GP1 4766
GP1 4779 2
GP1 4783

Sieraden

Ook is het mogelijk om door mijn een sieraad te laten maken waarin een beetje as of bloemblaadjes worden verwerkt.

 

Indien er bloemen uit een rouwstuk in verwerkt moeten worden droog ik deze zo snel mogelijk zodat de kleur mooi behouden blijft. 

 

In het geval van het as, kun je bij het crematorium aangeven dat je een klein beetje as apart wilt meenemen. Je krijgt dan een klein kokertje mee. Dit kokertje breng je dan bij mij zodat ik het kan verwerken in een sieraad.

 

Verder is het ook mogelijk om bijvoorbeeld haar van je dierbare huisdier in te laten gieten.

Mogelijkheden sieraad

Er zijn twee mogelijkheden, als eerste heb ik de mogelijkheid een pandora kraal te maken. En de andere mogelijkheid is een hanger in de vorm van een traan.

Wat betreft de pandora kraal is er de keuze voor een inzet zonder tekst of met tekst (Forever in my heart of Always with me).
Qua kleuren is vrijwel alles mogelijk. Kortom, geheel naar wens.

Pandora kraal €69,-
Hanger druppel €69,

GP1 4780
GP1 4801 2

Een klantervaring

GP1 4761

We hebben Gwendolyn geboekt voor een reportage van de uitvaart. Tijdens het kennismakingsgesprek gaf ze aan dat het mogelijk was om bloemen van het rouwboeket te laten vereeuwigen in een gietkunstwerk.

 

Dit leek ons een hele mooie blijvende herinnering. We hebben meerdere ornamenten besteld, voor zowel de kinderen als de kleinkinderen.

 

Het is prachtig geworden en het is een heel dierbare herinnering naast natuurlijk de mooie foto’s die we ook hebben.

Veel gestelde vragen

 • De meest ideale situatie is als ik na de uitvaart (indien ik deze fotografeer) zelf enkele bloemen kan selecteren om mee te nemen en te drogen. In het geval dat ik niet bij de uitvaart ben dan is het fijn als ik zo snel mogelijk na de uitvaart de bloemen ontvang. Je mag deze langs komen brengen of opsturen. Waarbij je met de eerste optie natuurlijk het minste risico loopt.

  Dan ga ik met het droogproces starten. Op een professionele manier wordt het vocht onttrokken uit de bloemen. Dit droogproces duurt gemiddeld drie weken. Als de bloemen volledig gedroogd zijn start ik met het ontwerp. Van te voren spreken we door welke bloemen in het stuk moeten komen en voor de rest schik ik de bloemen op gevoel zoals ze het beste tot hun recht komen. Uiteraard rekening houdend met jullie wensen die we van te voren hebben doorgesproken.

  Hierna begint het proces van gieten. Dit gebeurd laagje voor laagje en neemt dus enkele dagen in beslag. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard ik de bloemgieting uit de mal en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 8-12 weken.

 • Dit kan absoluut en doe ik met regelmaat. Al moet ik er wel bij zeggen dat mijn fotografie klanten voor gaan. Ik heb slechts beperkt plek in mijn atelier en tijd in mijn agenda. Het zou in theorie voor kunnen komen dat ik vol zit. Gelukkig heb ik tot op heden geen nee hoeven te verkopen. Neem gewoon even contact met mij op als je interesse hebt en dan kijk ik of er ruimte is en wat de doorlooptijd geschat zal zijn.

 • Nee, 90% van alle bloemen zijn te dorgen, maar niet allemaal. Het wordt lastig wanneer de bloem veel vocht bevat, denk hierbij aan tropische bloemen. Bloemen zoals bijvoorbeeld de paradijsvogel, lelies, bepaalde soorten orchideeën, besjes en vetplanten kan ik niet drogen en hierdoor ook niet gebruiken in de preparatie.

 • Je kunt ze het beste (op water) op een koele plaats bewaren. Hier knappen ze het meeste van op, denk hierbij aan de koelkast of een andere koele ruimte.

 • Nee hoor, dit begrijpen ik heel goed. Ik denk graag met je mee. Als je de bloemen komt afleveren dan zal ik de verschillende mallen laten zien, of als ik de bloemen mee heb genomen na de uitvaart dan spreken we een later moment af om naar de mallen te kijken.

 • Ik droog de bloemen op professionele wijze waardoor zoveel mogelijk van de originele vorm, textuur en kleur van de bloemen behouden blijft.. Wel worden rode/paarse bloemen vaak een stuk donkerder. Dit komt omdat het vocht uit de bloem onttrokken wordt. Het vocht zorgt namelijk voor de ‘felle’ rode/paarse kleur. Ook witte bloemen kunnen iets geler worden. Voor de rest hangt dit af van de kwaliteit van de bloem, het aanwezige kleurpigment en de soort bloem. Ik kan geen garanties geven op voorhand.

 • Ik gebruik epoxy van de hoogste kwaliteit. De epoxy bevat UV-stabilisatoren die de vergeling van de hars tegengaan. Als je je bloemstuk echter op een plek met direct of indirect zonlicht bewaart, zal je blok sneller vergelen. Bewaar je preparatie hierom nooit in de zon of in fel daglicht. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Hier wordt geen garantie op gegeven

 • Ja zeker! Het maakt niet uit of ze een maand of tien jaar oud zijn, zolang je ze nog steeds mooi vindt zoals ze eruit zien, kan ik ermee werken.

 • Doordat de bloem gedroogd wordt kan het ervoor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem. De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden. De gietingen zijn in meerdere lagen gegoten, hierdoor zie je altijd gietlijnen in de preparaties. Er zullen in een preparatie altijd luchtbellen te zien zijn, ondanks dat we de epoxy luchtvrij mengen en gieten.