Podcast

Wat een lief stel <3

Jullie hebben het misschien wel op Social Media meegekregen, maar begin november ging onze auto kapot en was het dusdanig duur om te laten maken dat dat niet meer de moeite waard was. Omdat we niet over één nacht ijs wilde gaan hebben we besloten niet gelijk iets anders aan te schaffen. Mijn zakelijke opdrachten konden gewoon door gaan door af en toe een auto te lenen of van een deelauto gebruik te maken. Maar mijn vrijwilligerswerk ging even op een laag pitje.

Vanaf januari weer mobiel en kreeg ik gelijk een mooie reportage in mijn schoot geworpen. Ik mocht lieve, kleine Sem en zijn ouders vastleggen in Terneuzen. Een prachtig mannetje wat tijdens de reportage in bad mocht en lekker mocht oefenen met drinken bij mama.

De ouders wilde ook graag iets vertellen over hun ervaring de afgelopen maanden:

“De zwangerschap van Sem verliep prima, geen lichamelijke klachten en geen misselijkheid. Alleen konden ze hem op de echo’s steeds niet goed meten door hoe hij in de buik lag. 13 december 2022 stond er een extra groeicontrole op de agenda. Deze hadden wij omdat de baby een groeiachterstand had. Ik was toen 28 weken en 1 dag zwanger. Bij de 24 weken groeicontrole in Rotterdam zeiden ze dat er nog niks was om ons druk over te maken dus gingen we met een gerust hart naar de controle. Het was foute boel, want de groei was nog verder gestagneerd. Ze vertelden dat ik opgenomen zou worden in Antwerpen. Aangekomen in Antwerpen vertelden ze ons dat we binnen twee weken papa en mama gingen worden. Ik kreeg prikken voor de longrijping en kreeg drie keer per dag een CTG. Uiteindelijk is onze zoon Sem drie dagen na opname gehaald met een keizersnede op 16-12-2022 met een gewicht van 705 gram en 30 cm lang. Wat was dat schrikken. Gelukkig deed Sem het gelijk heel goed en heeft bijna geen hulp nodig gehad van de apparatuur die er op een NICU beschikbaar is. Na 4,5 week in Antwerpen werd hij met de ambulance naar Terneuzen gebracht. Hier kregen we wat meer rust omdat we niet meer ver moesten reizen. Na ook 4,5 week in Terneuzen, dus totaal 9 weken mocht Sem eindelijk mee naar huis en doet het super. We zijn er trots op deze kleine vechter <3 

Dankzij Stichting Early Birds hebben wij een prachtige herinnering aan deze zware periode. De foto’s zijn heel waardevol voor ons en dankzij het album dat gemaakt word, voor altijd bij ons. Super bedankt Gwendolyn voor de prachtige foto’s, het was leuk je te ontmoeten!”


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor. 


DONATIELINK


Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding