Podcast

Soms zijn veel beelden helemaal niet nodig

Het is altijd heel erg fijn als ik beelden mag delen van een uitvaart, immers enkel op die manier kan ik goed laten zien wat afscheidsfotografie nou precies is. Maar het is natuurlijk ook ontzettend logisch als niet iedereen op internet wilt. Daar heb ik ook alle respect voor. Immers maak ik een uitvaartreportage voor de nabestaanden.

Vorig jaar mocht ik de uitvaart van de moeder van Marjolein fotograferen. Marjolein is zelf vlogger en heeft heel openlijk en mooi dit proces in beeld gebracht en gedeeld met de buiten wereld. Dit kun je bekijken op haar YouTube kanaal (vlog #70, #71 en #72). Ze had het dus ook prima en fijn gevonden als ik beelden van de uitvaart van haar moeder zou gebruiken. Maar niet iedereen in de familie wilde dit.

En heel eerlijk, deze vijf beelden die ik mis gebruiken, die vertellen toch het hele verhaal? Soms zijn meer beelden helemaal niet nodig.

Trouwens, Marjolein heb ik inmiddels helaas een tweede keer getroffen. Dit in verband met het afscheid van haar oom. En hebben we elkaar gesproken tijdens een podcast opname, eentje die exclusief is voor mijn cursisten in de opleiding tot afscheidsfotograaf. Hierin verteld ze openlijk over de keuze voor fotografie, hoe de familie hierop reageert en geeft ze tips en tops voor afscheidsfotografen in de dop. Mega waardevol!

Beelden gemaakt door mijn waardevolle teamlid Michella Kuijkhoven, edit door mijzelf.

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding