Podcast

Dubbel geluk, wat een rijkdom

En de drukte omtrent Stichting Earlybirds stopt niet. Ik mocht deze prachtige tweeling en hun lieve ouders vastleggen. Op een bijzondere dag met diverse mijlpalen, zoals de ouders die voor de eerste keer zelf de kindjes in bad gingen doen. Zo bijzonder om daar bij te mogen zijn! Nova en Kaj doen het ontzettend goed en ik vermoed zo maar dat het niet lang zal duren tot de tweeling lekker mee naar huis mag!

De ouders hebben ook een berichtje geschreven over hun ervaring:

“15 maart 2019 werden we met een zwangerschap van 32+5 weken verrast, na al vier dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen met gebroken vliezen, met de geboorte van onze tweeling Nova en Kaj. Flink wat eerder dan we ze hadden verwacht. Een fantastisch goede zwangerschap zonder ook maar één kwaaltje was plots voorbij, maar we konden wel nu al onze tweeling, waar we zo nieuwsgierig naar waren, ontmoeten. Wat een liefde! De bevalling verliep goed en snel, precies zoals ik de zwangerschap ook zou omschrijven. Direct na de geboorte ademde de kleintjes zelf, dat was al een grote opluchting. Ze werden meegenomen en bekeken door de artsen en werden vervolgens in een couveuse op de couveuse afdeling gelegd, wat een andere ruimte was dan waar wij verbleven.

Vanwege de vroeggeboorte kregen Nova en Kaj een infuus, lagen ze aan de monitor met snoertjes en plakkertjes aan hun lijfjes en kregen ze voeding via de sonde. Dat heeft weken geduurd, die ons zwaarder vielen dan we vooraf hadden gedacht. Wij sliepen een week na de bevalling weer thuis en reden dagelijks een aantal keer op en neer naar het ziekenhuis om bij onze kindjes te zijn.  Het bleef gek, onze kindjes waren geboren en de zorg over hen lag bij de verpleging van het ziekenhuis. Waar anderen direct zelf voor hun kindje kunnen zorgen, sliepen wij nog weken thuis nachten door. Oké, ik moet toegeven dat dat best lekker was, maar op den duur wilden we het zo graag allemaal zelf doen, we wilden ze zo graag mee naar huis.  De laatste dagen duurden eeuwen voor ons gevoel, ondanks de kindjes in het ziekenhuis echt hele grote stappen maakten.

Langzaam gingen wij steeds meer zelf doen in de verzorging en mochten we de tweeling voor het eerst in badje doen, een eerste fles geven en kregen zij kleertjes aan. De klep van de couveuse mocht omhoog en later gingen de kindjes naar een wiegje.

Na vier weken was het dan zo ver, de dag dat we met z’n vieren het ziekenhuis verlieten en lekker naar huis gingen. Nova en Kaj zijn inmiddels weer zo veel verandert ten opzichte van toen de foto’s van hun werden gemaakt. Ze doen het ontzettend goed, het zijn heel lieve en tevreden kindjes. De weken in het ziekenhuis werden we geleefd en zijn, hoe lang het soms voor ons gevoel ook duurde, wel voorbij gevlogen. We zijn zo dankbaar dat Gwendolyn namens Stichting Earlybirds een aantal, voor ons, zulke bijzondere momentjes heeft kunnen vastleggen. De foto’s zijn prachtig! Dankzij de foto’s kunnen wij nog jaren terugkijken op een toch wel zware periode in het ziekenhuis die we ons nu met een glimlach zullen herinneren en tegen elkaar kunnen zeggen: “weet je nog, toen..”. “


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK

Nova en Kaj

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding