Podcast

Een fotoreportage van moed en familietrots

2023 07 Pushpika familie 12

Een tuin vol liefde en veerkracht

In juli kreeg ik de eer om een bijzondere familie te ontmoeten, wier verhaal van moed en doorzettingsvermogen centraal staat. De familie, oorspronkelijk afkomstig uit Sri Lanka, ontvluchtte in 1999 de burgeroorlog tussen Tamils en Sinhalezen. Vader is Tamil en moeder is Sinhalese, een onmogelijke liefde dus. Na het verkrijgen van asiel en de Nederlandse nationaliteit, bouwden ze met hard werken en toewijding een prachtig huis in Kapelle, waar de tuin een symbool werd van hun veilige haven.

Van vluchteling tot succesverhaal

In de tuin van dit huis vond de fotoreportage plaats. Recent is vader recent gediagnosticeerd met alvleesklierkanker. De aanleiding voor deze reportage, samen mooie herinneringen vastleggen. De tuin, vol met prachtige bomen, hangmatten en tropische gewassen, vertelt het verhaal van het harde werk dat vader altijd voor zijn familie heeft gedaan. Deze familie heeft niet alleen hun plekje in Nederland veroverd, maar heeft ook twee universitair afgestudeerde dochters voortgebracht. Een indrukwekkend succesverhaal dat nu wordt overschaduwd door de gezondheidsuitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

2023 07 Pushpika familie 36
2023 07 Pushpika familie 31

Samenzijn en gastvrijheid

De reportage was fijn, liefdevol, ontroerend en ik kan nog veel meer woorden bedenken. Misschien is waardevol nog het beste woord. Toen ik afscheid ging nemen van moeder werd ik verwelkomd in hun huis, waar de heerlijke geuren van een huisgemaakte maaltijd me tegemoet kwamen. Moeder, een ware gastvrouw, nodigde me uit om mee te eten, wat resulteerde in een warm en hartelijk samenzijn. Deze intieme ervaring toonde de liefde en verbondenheid die deze familie zo bijzonder maken.

Laat ook jouw dierbare momenten vastleggen

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je ook kostbare momenten vastleggen? Ontdek hoe ik met respect en medeleven jouw verhaal kan vertalen naar liefdevolle beelden. En bovenal een fijn moment creëer voor jullie familie.

2023 07 Pushpika familie 124

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding