Podcast

Een uniek afscheid in een rare tijd

Creativiteit voert hoogtij in deze dagen

In deze rare tijden kan heel veel niet meer, zijn er beperkingen en moeten er pijnlijke keuzes gemaakt worden met betrekking tot het afscheid nemen. Mijn ervaring leert dat heel veel mensen hier vrede mee hebben en dat het volgen van de live-stream voor velen een fijn alternatief is. Maar soms past dit niet bij de familie of het leven van de overledene, zijn er teveel mensen die afscheid willen nemen en hun respect willen betuigen. Dan is het dus tijd om creatief te worden en te bekijken hoe dit vorm gegeven kan worden

Uitvaartfotografie Vlissingen Afscheidsfotograaf vd Berg Autoschade 11

Een Drive-through afscheid

En creativiteit kan je overlaten aan Monuta Adrienne Klein. Als eerste uitvaartonderneming in Zeeland organiseerde Monuta voor deze familie een Drive-through afscheid. De belangstellenden kregen de mogelijkheid om langs de kist en de familie te rijden om hun respect te betuigen. Een prachtig ritueel dat door de familie als heel steunend werd ervaren.

Starten bij het uitvaartcentrum

Voordat we naar de Drive-through gingen kwamen we samen bij het uitvaartcentrum. Hier heeft de familie de kist gesloten en hebben ze de kist in één van hun bedrijfswagens gedaan en zijn we naar de locatie van de Drive-through gelopen, het familiebedrijf. Hier werd alles in gereedheid gebracht voor de Drive-through. Wow en wat zag het er prachtig uit, met veel persoonlijke details en prachtige bloemen. Ondertussen kwam ook Omroep Zeeland om verslag te maken voor een item op televisie.

Uitvaartfotografie Vlissingen Afscheidsfotograaf vd Berg Autoschade 26

Daarna nog in kleine kring

Na dit prachtige en indrukwekkende geheel zijn we nog naar het uitvaartcentrum gegaan voor een afscheid in besloten kring. Alle genodigden hadden een kaars meegenomen en plaatste deze kaars op de kist. Daarna werden mooie woorden gesproken en muziek geluisterd. Tot slot werd er uitgeleide gedaan met een erehaag en werd er geproost op het leven van meneer.

Overigens heb ik ook een podcast gemaakt over uitvaarten in corona tijd, benieuwd? Luister hem hier:

♡ Uiteraard plaats ik deze beelden met toestemming van de nabestaanden en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Echter vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit altijd een keuze is. Willen jullie beelden privé houden, dan heb ik daar alle respect voor.  ♡

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding