Podcast

Lieve, kleine Boris

 

Het is even een drukke periode voor Earlybirds voor mij, helemaal niet erg want ik kom prachtige mensen daardoor tegen en het maakt me ontzettend dankbaar. Zondag mocht ik naar Antwerpen en ontmoette ik daar Kristel. Ik mocht haar zoontje Boris vastleggen. Tijdens de reportage was hij al 8 weken oud maar hij was al ter wereld gekomen met 27 weken. Kristel lag toen al 7 weken in het ziekenhuis omdat haar vliezen vroegtijdig braken, een heftige periode vol zorgen. Het is een fijne reportage, waarbij Boris lekker in bad mocht en daarna bij mama oefenen met drinken. Daarna was hij moe en viel hij heerlijk bij mama in slaap. Lieve Kristel, ik vond het heel fijn dat ik tijd met jullie mocht doorbrengen, veel geluk met elkaar!

Kristel heeft ook een berichtje geschreven over hun ervaring:

Boris was uitgerekend om in november geboren te worden maar in volle zomer breken op 20 weken zwangerschap mijn vliezen. Het begin van een rollercoaster aan emotionele momenten. 7 weken lang blijft Boris dapper in de buik zitten, hij groeit en doet het nog prima. Hij heeft enkel weinig plaats voor zijn longontwikkeling. Ik neem volledige platte rust. Verschillende keren word ik opgenomen in het ziekenhuis zonder dat er iets gebeurt. Op 27 weken wordt Boris via een spoedkeizersnede geboren. Ikzelf onder volledige narcose en zijn papa nog onderweg naar het ziekenhuis. Maar hij kent een flinke start en is snel stabiel.  De 2de fase breekt aan, zijn geboorte.  Voor ons allen een intense periode op neonatologie. Momenten vol energie, momenten met een leeg vat maar altijd met heel veel liefde voor Boris die onze aanwezigheid zo hard nodig heeft om te groeien, sterker te worden en te tonen dat hij graag bij ons wil zijn.  We staan nu voor de laatste fase waarin hij mee naar huis mag. Onzeker maar ook vol enthousiasme om de deur van het ziekenhuis te kunnen toetrekken en aan ons leven thuis te beginnen.

Gwendolyn van Early Birds heeft op een moeilijk, emotioneel moment voor wat verzachting gezorgd. Ze heeft me getoond dat in alles wat er hier in het ziekenhuis gebeurd er ook heel veel kleine momenten zijn waarin zoveel liefde schuilgaat. Dat is het mooie aan deze periode. Op de meest intense momenten overheerst zoveel liefde en tederheid. Een boodschap die ze via haar foto’s duidelijk maakt. De mooie foto’s zullen mij steeds met een warm gevoel doen terugdenken aan Boris zijn start en ik zal hem er later op een liefdevolle manier over kunnen vertellen. Bedankt om op zo’n korte tijd zoveel moois te verwezenlijken. “

 


Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties. Mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekengingnummer NL32INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaar hartelijk dank daarvoor. 
DONATIELINK

 

Blog 1 Resize 2 15

Blog 2 Resize 2 16

Blog 3 Resize 2 15

Blog 4 Resize 2 14

Blog 5 Resize 2 14

Blog 6 Resize 2 14

Blog 7 Resize 2 14

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding