(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Uitvaartreportage Oostkapelle

Persoonlijker kan het niet

Gwendolyn Pieters
 - 
november 9 2021
 - 
G1S 0169

De opdrachten die je liever niet krijgt

Ik wist dat dit er aan ging komen, maar toch ben je er nooit op voorbereid. Saskia belde mij dat haar moeder, Liliane, was overleden en of ik beschikbaar was voor de uitvaart.

Inmiddels kende ik de familie al best wel goed, na een koppel-reportage van Liliane en Joos, heb ik ook de zwangerschap en kraamtijd van Saskia mogen vastleggen en toen bekend werd dat Liliane niet lang meer te leven had, mocht ik ook de hele familie samen op de fot zetten

G1S 0388

Volledig zelf geregisseerd

Liliane had alles tot in de puntjes geregeld voor haar eigen afscheid. Fijn voor de familie omdat ze zeker wisten dat het afscheid volledig naar wens van hun moeder was. Daarnaast was het daardoor ook zo enorm persoonlijk en eigen.

Liliane was in de week voorafgaand aan het afscheid thuis, dat was dan ook waar mijn reportage startte. Samen met de kleinkinderen de vlinder knoppen beschilderen voor de kist en handjes maken op de kist.

Het was zo fijn om te zien hoe de kinderen werden betrokken. Dat is voor iedereen zo prettig. Ik zeg altijd, kinderen zijn zo aardend, zetten je weer met beide benen op de grond. Het ene moment onbezonnen spelen en het volgende moment verdrietig. Precies zoals het leven is.

G1S 0445

Geen standaard rouwcentrum

Daar was Liliane heel duidelijk in, het moest een fijne plek zijn, met lekker eten en drinken. Waar je gewoon heel fijn samen kon zijn, het niet zo stijf was en de kinderen gewoon kind konden zijn.

Van te voren was ze zelf nog op bezoek geweest bij het Kaslokaal een theetuin in Oostkapelle en heeft ze alles kunnen proeven en kunnen afspreken. Een prachtige locatie, met lief personeel en een fijne ambiance. En niet te vergeten, heerlijk en huisgemaakt eten!

G1S 0559

Kippen op de achtergrond

Het afscheid begon met een dienst, allemaal in een kring rond Liliane. Kippen die geluid maken op de achtergrond, prachtige, echt meer dan prachtige woorden en muziek. Ow en niet te vergeten foto's.

De kleinkinderen mochten lekker zichzelf zijn en waren lekker in de weer met de loopfietsjes.

G1S 0650

Gemoedelijk en ongedwongen

Anders dan dat kan ik het niet omschrijven. Na de dienst ging iedereen wat eten en drinken en napraten. Ondertussen had ook iedereen de gelegenheid om op zijn of haar manier nog even stil te staan bij Liliane en afscheid te nemen.

De directe familie bleef als laatste achter en hebben Liliane begeleid naar het crematorium.

Ik was echt onder de indruk van het persoonlijke karakter van dit afscheid, dit alles onder begeleiding van Bianca Tange van Eigen Stijl Uitvaartzorg.

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram