(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Persoonlijk blog

Waarom kiezen voor een afscheidsfotograaf?

Gwendolyn Pieters
 - 
januari 10 2018
 - 

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor een uitvaartreportage en die zijn voor iedereen persoonlijk, omdat ik toch wel vaak de reactie krijg dat men het niet kent of niet direct een beeld kan vormen waarom je dit zou willen, leek het me belangrijk om daar eens op in te gaan in een blog. De volgende redenen hoor ik het allermeeste:

Roes

De dag van afscheid gaat in een roes voorbij, je slaat niet alle details op. Wie waren er eigenlijk? Hoe zagen diverse details eruit? Je denkt misschien dat je goed kan onthouden hoe de bloemen eruit zagen, maar de ervaring leert dat juist dit soort details verloren gaan. Zonde, want er is zoveel aandacht aan besteed aan deze belangrijke dag. Misschien denk je nu dat je daar ook helemaal geen behoefte aan hebt. Maar ik merk dat dat toch wel lastig in te schatten is. Ik zeg altijd: "Liever spijt van de foto's die gemaakt zijn, dan spijt dat er geen foto's zijn gemaakt". Je kan het niet meer over doen.

Tastbaar

Na de uitvaart blijft er maar weinig tastbaars over. Je maakt ontzettend veel kosten op zo'n dag en niet alle kosten zijn ook nog eens voor jezelf. Ik maak wel eens de vergelijking met een advertentie. Die kost gauw €500-€600,-. En die plaats je met name omdat je iedereen de kans wilt geven afscheid te nemen, ook de mensen die je misschien zelf niet direct kent en een kaart stuurt. Voor dit geld kun je ook een reportage laten maken, voor jezelf, zodat je iets tastbaars en liefdevols aan deze dag hebt.

Gesprek

Samen het album doorbladeren helpt om over de dag te praten, herinneringen op te halen. Het blijkt in de praktijk niet voor iedereen makkelijk te zijn om naderhand te spreken over de uitvaart, het is soms beladen. Op het moment dat je een album hebt, dan blijkt dit te helpen om een gesprek te openen. .

Rouwverwerking

Het helpt bij de rouwverwerking. Het geeft steun en troost. Liefdevolle foto's zorgen ervoor dat je niet alleen een verdrietige herinnering hebt aan het afscheid, maar dat je met een warm gevoel terug kan kijken. Bekijken hoe het was, wie er tot steun was en alle details die wellicht langs je heen zijn gegaan. Helpen veel mensen bij het verwerken.

Vragen

Ik zeg eigenlijk altijd, als er kinderen betrokken zijn bij een uitvaart, bijvoorbeeld een broertje of zusje dat overlijd, of juist 1 van de ouders. Dan is het heel belangrijk om foto's te laten maken. Kinderen zijn soms te jong om te beseffen wat er aan de hand is of wat er precies allemaal gebeurd. Als ze later vragen hebben over dit belangrijke moment in hun leven, dan kan het fijn zijn en helpen om vragen te beantwoorden.

Niet aanwezig

Soms zijn er nabestaanden die niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart, bijvoorbeeld door fysieke problemen of doordat ze in het buitenland wonen. Door er beelden van te laten maken, kunnen zij er achteraf toch een beetje bij zijn.

 

Heb je zelf om een andere reden een uitvaartreportage laten maken, laat het me dan weten, ik ben heel benieuwd!

♡ Uiteraard plaats ik deze beelden met toestemming van de nabestaanden en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Echter vindt ik het belangrijk om te vermelden dat dit altijd een keuze is. Willen jullie beelden privé houden, dan heb ik daar alle respect voor ♡

 

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram