Podcast

Waarom standaard een album?

Bij al mijn reportages lever ik standaard een album. Een mooi, professioneel product dat ervoor zorgt dat de foto’s die met liefde door mij zijn gemaakt, keer op keer door jullie doorgebladerd kunnen worden. Een album is volledig naar wens te maken, qua kleur, qua materiaal, wel of geen foto op de voorkant of liever een mooie titel. Vrijwel alles is mogelijk.

De keuze die ik maak is ten opzichte van andere fotografen best wel opvallend, want bij de meeste is een album een upgrade. Ik kies hier heel erg bewust niet voor en daar zijn al mijn klanten wat blij mee. Maar waarom lever ik dat nou zo graag? Wat mij betreft zijn foto’s er om bekeken te worden en dan niet met zijn allen achter een beeldscherm. Nee, foto’s bekijk je samen op de bank of aan de koffietafel, in een mooi boek. Toen ik nog niet standaard albums leverde hoorde ik vaak van klanten dat een hele tijd later, de foto’s nog steeds op een USB-stick stonden. Dat vonden ze zelf erg vervelend maar door tijdgebrek of er simpelweg geen energie voor hebben, gebeurde het niet. Daarom ontzorg ik mijn klanten graag.

De belangrijkste redenen voor mij op een rijtje:

Ik neem het graag uit handen

Te vaak hoor ik dat na maanden of jaren foto’s nog steeds op de computer staan. Ik fotografeer veel jonge gezinnen en we weten allemaal hoe dat gaat. We hebben het ontzettend druk en het verwerken van foto’s heeft niet altijd prioriteit. Zonde, voor je het weet komt het er helemaal niet meer van.

Ik lever graag kwaliteit

Mijn albums zijn van hele hoge kwaliteit, heel mooi om te zien, maar belangrijker nog, bestand tegen de tijd. Verder ook fijn om door te bladeren, ook met kleine kinderen. Want het zijn dikke pagina’s die niet kunnen kreuken en wel tegen een vet kinderhandje kunnen. Bovendien helemaal persoonlijk te maken, zodat het album bij jullie of de gelegenheid past.

Een album is een erfstuk

Je denkt er nu nog niet direct bij na. Maar foto-albums gaan van van generatie op generatie. Een foto-album laat zien hoe ons leven nu is, wie er in ons leven zijn en welke kleding we dragen en nog vele andere details. Waardevolle informatie voor de generaties na ons. In feite laat je een album niet alleen voor jezelf maken, maar ook de generaties na je. Hoe mooi om je kinderen straks albums mee te geven of als je kinderen wat groter zijn, samen op de bank alle foto’s door te bladeren.

Een album is tijdloos

Uiteraard is het ook mogelijk om de beelden digitaal te krijgen op een USB. Maar dat is de techniek van vandaag. Wie weet wat voor medium we over 10-20 jaar hebben. Verder kunnen digitale bestanden verloren gaan of corrupt raken. Een USB raakt gemakkelijk kwijt. Een album daarentegen is tijdloos en krijgt een mooie vast plek. Daarmee verdien je de kans dat jullie kostbare foto’s verloren gaan
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn keuze vinden om standaard een album te leveren?

 

Memories are timeless treasures of the heart

 

 

IMG 1349 scaled

IMG 2673 scaled

IMG 2678 scaled

 

IMG 2674 scaled

 

IMG 3227 scaled

IMG 3228 scaled

IMG 1509 scaled

 

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

FreeBoost aanmelding