(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Earlybirds reportage – Bravis Bergen op Zoom

Wessel

Gwendolyn Pieters
 - 
augustus 30 2016
 - 

Dinsdag 9 augustus vertrek ik na het ontbijt richting Bergen op Zoom, een klein uurtje rijden. Daar mag ik mijn allereerste Earlybirdje fotograferen. Wessel is 4 augustus geboren met 34 weken. Vandaag is hij dus een kleine week oud. In de hal ontmoet ik Mark en terwijl we naar hun kamer lopen verteld hij mij dat hun oudste dochter ook te vroeg geboren is, met 31 weken. De zorgen en ziekenhuisroutines zijn hun dus niet vreemd. Maar desondanks is het een heftige periode. Zeker met Jasmijn (nu 15 maanden oud) is het een behoorlijk geregel.

Wessel doet het erg goed en mag vandaag voor de allereerste keer in bad. Linda haalt alle draadje los bij Wessel en ik verbaas me over de routine maar dan wordt ik eraan herinnerd dat ze dit ook wekenlang met Jasmijn hebben gedaan. Wessel moet nog erg wennen aan het bad want het bad is toch wel erg groot ineens. Hij houdt er namelijk van om begrensd te worden dus mama zorgt ervoor dat de voetjes de badrand halen en vastgehouden worden door haar. Dit helpt en hij ontspant.

Jasmijn vindt het maar wat interessant en wilt spetteren met het water. Dat is natuurlijk niet zo handig dus Mark neemt haar nog even mee de gang op. Dat is alleen geen succes, ze wilt er gezellig bij zijn.
Omdat Wessel zijn krachten echt nog nodig heeft om aan te sterken wordt hij lekker afgedroogd en mag daarna bij papa knuffelen. Daarna neemt mama het over en hij begint wild te zoeken met zijn mondje. Hij ruikt mama en ondanks dat hij 2 uur geleden nog gevoed was door middel van de sonde wilt hij toch even drinken bij mama.
Mark en Linda, veel geluk met jullie prachtige kindjes.
Veel liefs Gwendolyn

 

De ouders hebben ook een stukje geschreven vanuit hun beleving:

Woensdag 3 augustus kleertjes gewassen en de nieuwe kamer van onze dochter Jasmijn in orde gemaakt. ’S Avonds wat harde buiken, maar dat gebeurde wel vaker. Op tijd naar bed, maar ik kon niet slapen. De harde buiken waren toch wat vervelender dan normaal. Dus om 2 uur ’s nachts gevraagd aan Mark of hij even een kruik voor me wilt maken. Dan zullen de harde buiken daarna snel minder worden, maar niets was minder waar. Om 3 uur ’s nachts lijkt er een ritme te komen in de harde buiken en blijk ik wat bloed te verliezen. Tijd om het ziekenhuis te bellen. In verband met de vroeggeboorte van Jasmijn ben ik onder controle bij de gynaecoloog en moet ik gelijk bellen als er iets is. Nadat we gebeld hebben met het ziekenhuis en oppas geregeld hebben voor Jasmijn gaan we richting het Moeder en Kind Centrum. Daar aangekomen wordt er een CTG gemaakt. Het kindje maakt het goed, maar het ziet er naar uit dat de bevalling is begonnen. Om 9:16 uur wordt Wessel geboren. Hij doet het goed en mag een uur bij mij blijven en daarna nog een uur met Mark kroelen voordat hij de couveuse in gaat. Buiten dat hij zich niet zo lekker voelt door het vocht wat nog in zijn longen en spijsverteringskanaal zit, doet hij het uitzonderlijk goed. Trots zijn we op de kleine man.

Om een tastbare herinnering te hebben van de ziekenhuisperiode hebben we ons aangemeld bij stichting Earlybirds. Bij de geboorte van Jasmijn wisten we nog niet van het bestaan van de stichting en hadden we graag foto’s gehad van deze zware periode. Wessel is nog geen week oud als Gwendolyn foto’s komt maken, ze is erg professioneel en zorgt ervoor dat het herstel van Wessel voorop staat. Jasmijn is ook bij de fotoshoot, zodat we even een mooi gezinsmoment hebben. Bedankt stichting Early Birds voor dit geluksmoment en tastbare herinnering.

 


 

Stichting Earlybirds werkt met vrijwillige fotografen en is afhankelijk van donaties, mochten jullie ons willen steunen kan dit via het rekeningnummer: NL23INGB0006262411 t.n.v. Stichting Earlybirds of via onderstaande link. Bij voorbaat hartelijk bedankt daarvoor.

www.geef.nl/donatiemodule.php?gd=6980

Blog 1_Resize

Blog 2_Resize

Blog 3_Resize

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram