(06) 47 69 54 86info@pietersfotografie.nl
Moment Design

Workshop Playful Heart

Gwendolyn Pieters
 - 
april 10 2017
 - 

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Ik vertrok naar Waalre voor de workshop Playful heart van Karin Verhoog. Ik heb Karin vorig jaar aan het werk gezien tijdens een mini-workshop Playful heart en was zo enthousiast door haar enthousiasme dat ik wist dat ik ooit de workshop bij haar ging doen. Sinds begin dit jaar is ze dan ook teacher en om dat te vieren gaf ze een plekje voor haar workshop kinderfotografie weg. Ik moest die kans grijpen en zette vol in op haar actie, en met succes! Ik won het plekje voor haar workshop. Ik was in de wolken!

Maar goed, afgelopen zaterdag dus naar Waalre en daar aangekomen was het een feest van herkenning, veel fotografen die ik al eerder bij andere workshops mocht zien. Erg leuk begin dus! En toen gingen we ons onderdompelen in de wondere wereld van kinderfotografie volgens de Playful heart techniek. Een verdieping van Moment Design gericht op kinderen. Hierdoor wordt een fotoshoot vooral een feestje, er worden leuke, grappige moment gecreëerd en mag er vooral plezier gemaakt worden. Het is heerlijk om naar Karin te mogen luisteren, ze is zo enthousiast en is er simpelweg ook gewoon erg goed in. Niets werd overgeslagen, van instructies aan de ouders vooraf, je eigen voorbereiding, de inhoud van de Magical Bag, een stukje troubleshooting en nog veel meer.

Toen was het tijd voor een lekkere lunch en kletsen met elkaar. Na de heerlijke lunch verteld Karin kort wat over het gezin dat we gingen ontmoeten die middag en toen was het tijd om te vertrekken naar de fotolocatie. Daar stonden Chantal, Peter, Thijs & Lin op ons te wachten. Karin deed de fotoshoot en wij mochten observeren en eventueel mee fotograferen. Ikzelf heb enkel wat Behind the Scenes geschoten en voor de rest vooral geluisterd en me laten inspireren door Karin, ik was immers gekomen om zoveel mogelijk kennis op te doen en ik concentreer me simpelweg beter zonder dat ik aan het speuren ben naar een mooi plaatje. Het was geweldig om Karin met zoveel geduld en bevlogenheid aan het werk te zien. En het is geweldig om te zien hoe het gezin zelf er ook van geniet. Niet ongemakkelijk poseren of op commando glimlachen, maar lekker spelletjes doen en met elkaar bezig zijn. Na de shoot vertelde ze dit ook, dat het gewoon zo leuk was. Fijn om te horen want dat is precies wat ik ook probeer te geven in mijn reportages en het is gewoon geweldig om te zien dat deze techniek dat dus ook keer op keer weer oplevert.

Na de shoot hebben we dit nabesproken en mochten we al onze vragen afvuren op Karin. Wat was het leerzaam, inspirerend en leuk! Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die kinderen fotografeert, op deze manier is een fotoshoot altijd een feestje!

 

Blog 1_Resize

Blog 2_Resize

Blog 3_Resize

Blog 4_Resize

Blog 5_Resize

Blog 6_Resize

Blog 7_Resize

Blog 8_Resize

Blog 9_Resize

Blog 10_Resize

Blog 11_Resize

Blog 12_Resize

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-81 93 29 11
Vlissingen, Zeeland

Inspiratiemail

Zin in een dosis inspiratie in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

Volg mij

4.8
Read our 35 Reviews
crossarrow-up-circle
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram