Uitvaartfotografie

Een tastbare herinnering

Een uitvaart is heel veel regelwerk in een hele korte tijd. Je bent vaak overmand door emoties. Veel wordt niet gezien en raakt vergeten. De keuze voor bloemen, de kist en alle details waar zoveel aandacht aan is besteed, en ook wie er allemaal aanwezig waren. Foto's zijn dan een tastbare herinnering.
Vraag de informatievideo aan

Foto's helpen bij het rouwproces

Pas na de uitvaart komt er tijd om stil te staan bij het verlies. Als je eraan toe bent om terug te kijken, dan is het fijn dat er foto's gemaakt zijn. Want rouw werkt voor iedereen anders. Kinderen hebben bijvoorbeeld hele specifieke vragen. Of zijn soms nog te jong om echt te beseffen wat afscheid nemen is. Misschien is er een familielid met dementie. Een fotoalbum van de uitvaart helpt dan als er vragen komen.

Het verlies een plekje geven. Op je eigen manier. Met foto's van omhelzingen, de liefde en de steun van die dag. Van het persoonlijke, waardige afscheid dat jullie samen hebben gecreëerd.

"Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen, maar ga juist op zoek naar warmte. Een troostende hand, een warme aanraking of een liefdevolle blik"

Op de juiste momenten op de juiste plek

Kiezen voor een afscheidsfotograaf betekent dat je het werk en de zorgen van het fotograferen overlaat aan een professional. Zodat alle aanwezigen er die dag echt bij kunnen zijn. En niet hoeven na te denken over deze extra verantwoordelijkheid. Kerken en rouwcentra zijn vaak donker, het kan regenen of juist stralen van de zon. Ik benut het aanwezige licht en zal nooit storen met flitsen of geluid.

Ik ben vanzelfsprekend discreet en respectvol aanwezig bij jullie afscheid. Ik fungeer als extra set ogen, kijk met jullie mee. Zo onopvallend als mogelijk is, maar wel op de juiste momenten op de juiste plek. Ik ben er niet om het verdriet vast te leggen. Maar ga juist op zoek naar warmte: een troostende hand, een liefdevolle blik.
Ruim 8 jaar ervaring als afscheidsfotograaf
Binnen 1 week de eerste beelden
Integer en respectvol aanwezig
Heldere en duidelijke communicatie
Hoogwaardige kwaliteit 

Uniek en helemaal persoonlijk

Een reportages is pas echt af als er ook een tastbaar product is van de dierbare foto's die je hebt laten maken. Of het nou een uitvaart, een bevalling, een bruiloft of familiereportage betreft. De praktijk leert ons dat foto's die slechts op de computer staan bijna nooit bekeken worden. Zonde!

Mijn specialiteit en grote liefde, naast het fotograferen, is het samen met mijn klanten een album vormgeven. Geheel persoonlijk, uniek en naar wens.

Wil je meer weten over hoe we samen tot een geweldig eindresultaat komen?? En wil je voorbeelden zien, lees dan vooral verder.


Meer lezen

Standaard inbegrepen

 • Persoonlijk gesprek bij je thuis of telefonisch
 • Afstemming met uitvaartbegeleider
 • Mijn professionaliteit, ervaring, intuïtie en integriteit
 • Professionele selectie en nabewerking foto's
 • Een persoonlijke en beschermde galerij om de foto's te delen met dierbaren
 • Reiskosten zijn exclusief, mede door de wisselende brandstofkosten. Kosten 35 ct/km

Pakket Budget €275,-

 • 1e uur fotografie €200,-
 • Overige uren fotografie €75,-
 • 15 foto's per uur
 • Nadien mogelijkheid tot afnemen extra foto's en/of album
VRaag informatie-
video aan

Pakket Basis €370,-

 • 2 uur fotografie
 • Binnen 1 week een Slideshow op HD kwaliteit
 • Minimaal 60 foto's op hoge resolutie
 • Extra uren €185,- per uur
VRaag informatie-
video aan

Pakket Compleet €575,-

 • 2 uur fotografie
 • Extra uren €150,- per uur
 • Binnen 1 week een Slideshow op HD kwaliteit
 • Album 20x20 cm inclusief 10 spreads en luxe bewaarbox
 • Minimaal 60 foto's op hoge resolutie
 • Een bestelsessie waarin ik jullie help en adviseer over het album om deze geheel naar wens en persoonlijk te maken
VRAAG INFORMATIE
-VIDEO AAN

Gietharskunst

Rouwbloemen, altijd heel erg indrukwekkend en vaak een belangrijk onderdeel van het afscheid. Hoe mooi zou het zijn om voor altijd een prachtige herinnering te hebben aan deze zorgvuldig gekozen bloemen.

Ik droog een selectie van jullie rouwbloemen op een professionele manier waarna ik ze schik en ingiet in giethars. Volledig maatwerk en elke keer weer uniek.


Meer lezen
Waarom kiezen voor een afscheidsfotograaf?
Is een afscheidsfotograaf niet storend?
Waarom ook een herinneringsalbum?

Veel gestelde vragen

Nee! Althans als een fotograaf zich goed voorbereid en zich passend opstelt. Door mijn uitgebreide ervaring durf ik vol overtuiging te zeggen dat mijn aanwezigheid absoluut niet storend is. Zelf gebruik ik nooit de woorden onzichtbaar omdat ik natuurlijk wel aanwezig ben op soms hele intieme momenten. Omdat ik fotografeer vanuit mijn hart en op gevoel doe ik dit op een manier die passend en integer is. Gelukkig hoor ik achteraf altijd dat mijn aanwezigheid prettig was of dat ze mij zelfs niets eens opmerkte.

Ik ben enorm flexibel. Het komt met regelmaat voor dat men besluit de kistsluiting niet te willen vastleggen, maar dat last-minute deze wens toch ontstaat. Schroom dan niet en laat mij dit weten, ik gooi met liefde mijn agenda om. Op de dag van de uitvaart zelf is het in principe enkel van belang wanneer ik begin met fotograferen en op welke plek. De rest van de dag kun op je op de momenten zelf besluiten of mijn aanwezigheid wel of niet gewenst is, twijfelen mag dus altijd en tot het laatste moment. Ik weet als geen ander dat het soms lastig is om op voorhand alles te weten, daarom hecht ik er veel waarde aan dat jullie op de dag zelf vanuit je gevoel keuzes kunt maken.

Binnen een week ontvang je een slideshow met diverse beelden die een indruk geven van de reportage. Daarna ga ik alle beelden selecteren en bewerken. Die ontvang je uiterlijk binnen 6 weken maar de ervaring leert dat dit vele malen sneller is.

Absoluut niet! Alles wat je terugziet op mijn website is geplaatst met nadrukkelijke toestemming van mijn klanten. Dit omdat ze mega trots zijn op de foto's, heel erg dankbaar zijn en andere mensen ook zulke prachtige foto's gunnen. Want ja, het laten zien van mijn werk is natuurlijk de allerbeste reclame. Maar nogmaals, in eerste instantie zijn de foto's voor jullie en bepalen jullie zelf wat er met de foto's gebeurt.

Portfolio

Let's connect

Aangesloten bij

Contact

Gwendolyn Pieters
info@pietersfotografie.nl
06-47 69 54 86
Vlissingen, Zeeland

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Volg mij

heartcrossarrow-leftarrow-rightplus-circlearrow-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram